Wyświetl pojedynczy post
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2014, 22:34
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
A co w Poznaniu wygrał?
Puchar Polski + dobra gra w UEFA (a to nie było częste na owe czasy w przypadku polskich drużyn).

wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiscie, ze tak. Jakby Wisla swego czasu na takich zasadch do LM startowala to by przez ostatnie 15 lat z 10 razy w LM grala. I to nie wiek trenerow tylko doswiadczenie w zawodzie.
Na jakich zasadach? Przecież z Widzewem Smuda awansował na starych zasadach, było szczęście w losowaniu, no ale Wisła też raz miała Anderlecht. Wisła jakoś na starych zasadach nie dostała się do LM ani razu (no może poza feralnym meczem z PAO :( ).

Skoro dla Ciebie prawda jest smieszna to juz nie wnikam. Janasa zatrudnijmy bo on nawet wyszedl z grupy w LM 20 lat temu. Ja sie nie przypierdalam bo nie mam do czego Smuda nic pozytywnego nie zrobil ani nie osiagnal od 20 lat.
To kto osiągnął? Janek Urban? Skoro uważasz, że zdobycie 3 mistrzostw Polski, gry w LM (2 zespołom się to tylko udało), dobrej gry w UEFA z Lechem, bycia selekcjonerem reprezentacji Polski, kilku pucharów krajowych + paru pudeł w ekstraklasie to nic pozytywnego to sorry chłopie, ale najzwyczajniej w świecie pier*olisz. (oczywiście odnoszę się do tego co napisałeś)

Wisla gra dobrze to znaczy kiedy? Bo z tego co pamietam 5te miejsce mielismy sezon temu no chyba, ze to jako sukces traktujesz. To juz Kulawik tylko 2 miejsca gorsze zajal bez Brozka i Stilicia. Mi chodzi tylko o to, ze w naszej skopanej byle kaleka trenerska moze odnosic sukcesy w odpowiednim klubie.
Nie widzisz poprawy między grą Wisły od czasu kiedy przyszedł Smuda? Zwróć uwagę jak Wisłę skazywano na porażkę choćby latem 2013, a gdyby odpowiedniej pewne rzeczy rozegrać (w czym dużo zawinił Bednarz chociażby robiąc konflikt z kibicami) to wg mnie pierwsza trójka by była na bank. Pomijam fakt, że pewnie taki Stilić przyszedł tutaj ze względu na Smudę.

Uwazasz, ze jest dobrym trenerem czy mial dobyrch kopaczy w formie vide Meliksony, Genkowy i reszta zaciagu.
No ale to tak to każdy przypadek i sezon musiałbyś rozpatrywać osobno. Każdemu trenowi może się trafić eksplozja talentu piłkarzy (przykładowo w 2003 Kasperczakowi).

Od razu dodam. Sam byłem przeciwnikiem Smudy jak do nas przychodził rok temu. Póki co nie wiem jak go ocenić, bo jednak sporo wad ma, chociażby pozaboiskowych nawet bardziej w jego przypadku jestem na nie. Jednak posta napisałem bo nie lubię jak ktoś się dopier*ala na siłę byleby się dopier*olić..
Ostatnio edytowane przez R33 : 04.09.2014 o godz. 22:42.
Odpowiedz cytując