Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2014, 09:47
kotyrek napisał(a):Wyświetl post
..tylko czy aby na pewno ten mercedes nie jest leasingowany?
Jest taka opcja (bo nie wierzę w umorzenie długów przez ITI), ale i tak ich sytuacja wyglądałaby wtedy o wiele lepiej niż nasza. Sami generują naprawdę spore przychody z biletów, transferów, praw marketingowych - chociaż tu mamy wały takie jak z "Pepsi Arena", gdzie prywatny klub ciągnie dochody z nazwy stadionu zbudowanego za publiczne pieniądze, co jest chore i niezrozumiałe.

W sumie, to oni nie są pewnie w połowie tak mocni jak ich wykreowany przez media obraz. Co nie zmienia faktu, że obecnie i tak dzieli nas przepaść.

Yossarian - jesteś hitem. Dwa posty, żaden na temat (sprawdź jeszcze raz, tu nie dyskutujemy o mnie), zero argumentów (chcba że liczyć takie klasyki onetu: "Pouczasz wszystkich o wszystkim a glupi jestes jak but z lewej nogi."), czyste ad personam, a na koniec płaczesz, że obrażam ludzi
Może i jestem głupi i mam coś z bańką, ale przynajmniej próbuję napisać coś w temacie. Za czasów kiedy moderowałem pierwszy byś dostał buta (niekoniecznie ode mnie).

Grantar napisał(a):Wyświetl post
wbrew wszystkim waszym opiniom znajdzie pracę może nawet bardziej intratną ....
Być może - jako komentator, w polityce (gdzie próbował się wybić z Wisły), ale raczej nie w klubie piłkarskim i nie jako prawnik

Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Więklszość uszczypliwości z Twojej strony jest prostych jak aparycja przeciętnego chama ze Śląska, szkoda że przy tym reprezentujesz taką właśnie postawę...
Kolega Fialo oczywiście czy przyklaśnie, bo jakże by inaczej być mogło. Ja nie uważam by Twój wywód był najmądrzejszym i najbardziej rzeczowym postem. Widać swój na swojego trafił, na jednej gałęzi siedzicie. Jeśli zaś o Legię chodzi... nazbyt w swoim poście koloryzujesz. U nich też wcale tak kolorowo jak Ty piszesz nie jest! Prawdą jest jedynie Twoje stwierdzenie, że póki Cupiał pompował kasę u nas cyrk się kręcił. Spójrz tylko na jedną rzecz, nikt w polskiej piłce nie jest dłużej od Cupiała i Filipiaka. Wszystkie inne dobrodzieje straciły cierpliwość! I w Warszawie też stracą, bo ten rok mają w plecy, w przyszłym mogą trafić na mocniejszego rywala i nawet (L)eśny, zagorzały fanatyk Legii straci cierpliwość do tego, nie widząc wymiernych zysków. Ja Cupiałowi się wcale nie dziwie, że kurek zakręcił choćby dlatego, że oduczył wiślackich utracjuszy i bawidamków roztrwaniania nie swoich pieniedzy. Swoje zrobiłem, odchowałem, kopie w dupe i radź sobie sam! Naturalna kolej rzeczy! Od dwóch sezonów lekkie wahania, brak mistrzostwa, brak pucharów... i już piknikarstwo się wykruszyło! Frajerstwo natomiast wykruszyło się w inny sposób... nie wiedzieli, że z koniem się nie kopie! Kiedyś porównując naszą ligę do ligi niemieckiej zawsze powtarzałem, że wolał bym aby Wisła była taką Borussią Dortmund aniżeli Bayernem Monachium, bo w Dortmundzie nawet jak były problemy na Westfalenstadion był zawsze komplet widzów... nam to nie grozi, bo i frajerstwo i piknikarstwo szybko na trybuny nie wróci. Ciekawi mnie jak liczna grupa będzie dopingować mecze CLJ. Z ciekawości pójdę na mecz i przeliczę co do jednego, czy będzie ten kompletny 1000?! Podejrzewam, że na A-klasowym meczu nie mielibyście tyle motywacji w 2-3 sezonie by się Was 1000 uzbierało! Przynajmniej na futsal, oczko w głowie pana Piotra tyle ludzi nie chodzi!
Leśnodorski i Miodulski to nie Cupiał. Legia to dla nich biznes, nie droga zabawka. Nie zniechęcą się, bo dla nich liczy się zysk, a ten osiągają z biletów (szok i niedowierzanie), kontraktów reklamowych i przede wszystkim - transferów.

Poza tym - zero argumentów. Co to znaczy, że "rok mają w plecy"? Oni najprawdopodobniej zakończą go na plusie, nawet jak zaraz odpadną z pucharów. Sprzedadzą Żyro w następnym okienku i są w domu. Ale pewnie i tak wejdą do grupy, a tam za prawa do transmisji też coś ugrają. IMHO wiele nie stracili, bo w LM i tak by nie grali (nie byli rozstawieni, nie trafiliby na Maribor).

Jak napisałem wyżej - nie są w połowie tak mocni, na jakich się kreują w mediach, ale i tak dzieli nas przepaść.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.08.2014 o godz. 10:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując