Wyświetl pojedynczy post
frank
Member

Od: 03.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2014, 12:54
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Zależy o czym piszesz. No chyba że masz jakiś sposób by (na przykład) namówić deweloperów lub międzynarodowe banki by za Twoje nowe mieszkanie pobierały bardzo małe oprocentowanie od kredytu .
Ja wiem, że Korwin jest ostatnio bardzo "dżezi" ale ja bym bardzo chciał przeczytać jaką ma receptę na demografię w Polsce- bo chyba się zgadzamy, ze bez niej Polski nie będzie.

Być może coś przeoczyłem , więc czekam na jakieś pomysł, jak bez pomocy dla młodych ten kraj wkońcu ruszył.
Przecież ja nic o Korwinie nie piszę.
Pisze za to o tym (w odpowiedzi do "zależy o czym piszesz"), że dla mnie socjal(izm) to większe podatki, zabijanie w ludziach inicjatywy czy też chęci do jakiegokolwiek działania - jak zwał tak zwał. Pomijając już sam fakt, że jest mocno niesprawiedliwy. I nie, wcale mnie nie interesuje namówienie banków na mały procent, wole wykombinować to tak, żebym nie musiał siedzieć do 40 lat na kredycie.
Emj10 chyba najlepiej to ujął, nie będę powtarzał tego samego.
Wydaje mi się, że to jest właśnie droga żeby zatrzymać ludzi w Polsce, bo tak, jak pisałeś - tu się zgadzamy, bez tego Polski nie będzie. Skoro już przy tym jesteśmy to jak w takim razie "megasocjal" ma w tym pomóc? I kto go sfinansuje?