Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2014, 11:15
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
Przykład z Gdańska:
Gdzie jest o połowę taniej.

Cytat:
Całkowita podaż powierzchni handlowej w Trójmieście wyniosła 702 500 mkw. W 2012 roku pustostany wzrosły z poziomu 3 proc. w 2011 do 4%. Najbardziej popularne lokale handlowe to te o powierzchni do 100 mkw. w centrach handlowych. W 2013 wskaźnik niewynajętej powierzchni będzie
wzrastać. W 2012 roku czynsze za lokale handlowe o powierzchni 100 mkw. wynosiły od 25 do 45 EUR/mkw. Za większe powierzchnie w parkach handlowych trzeba było zapłacić od 10 do 12,50 EUR/mkw. Czynsze za najlepsze lokale handlowe przy głównych ulicach kształtowały się na poziomie od 45 do 65 EUR/mkw.
Cały tekst masz tu: http://www.dlahandlu.pl/handel-wielk...mkw,27410.html

Viper napisał(a):Wyświetl post
Do tego cena za wynajem metra kwadratowego to nie są wszystkie koszty wynajmu.
Owszem, pisałem pobieżnie - galeria galerii nie równa, czasami zdarza się cos taniej. Miałem kiedyś jedna umowe pod nosem - poza czynszem w euro opłata eksploatacyjna ok 35 zł/m i po przekroczeniu pewnego progu coś 8.5% opłaty od obrotu. Umowa na 5 lat. Nie pamietam dokładnie ale wydaje mi się iż była jeszcze dodatkowa opłata za sprzatanie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując