raindog napisał(a):

Na ten monet raczej 5-7 tys. Weź pod uwagę, że dzieciaki zostały zamienione na pracowników Telefoniki - to jedno; a drugie - frekwencja będzie wynosić zwykle powyżej 5 tys. ale do 7 ciężko będzie dobić.
I kolejna rzecz - to 6 tys. o których napisałem MM to maksymalna liczba ludzi, którzy nie bojkotują, przy przedstawionych przez niego danych. Jeśli na meczu z Legią czy Cracovią będzie 6 tys. to na innych meczach więcej nie będzie.
|
Zacytuję sam siebie:
Lukasz napisał(a):

Dwa fakty:
1) Na Ruchu frekwencja była 10228 (bez C z derbów).
2) na Zawiszy 7410
Zakładając więc ze jeśli ktoś idzie na stadion idzie na 'swój' sektor to masz prostą arytmetykę - poparło protest 10k-7k = 3 tysiące nie chodzacych na sektor C. Do tego dorzuć statystycznie z 3-4k na C które chodzi na 'srednie mecze'. Reszta się zniechęciła.
(..)
|
Jesteśmy wieć zgodni - bojkotuje/nie przychodzi 6-7k, nie bojkotuje/przychodzi max 6 tysięcy (10k- minus 3-4 z C). Pokrywają nam sie wyniki. Tyle że dla te 3-5 mecz w mecz jest bardziej realne ponieważ spora grupa chodzi okazjonanie i w kwestii poparcia bojkotu nie dzieli się w tych samych proporcjach co grupa chodząca non stop (poparcie bojkotu jest mniejsze ale i ilość meczy uczęszczanych w sezonie mniejsza). Dowód? Frekwencja 10k (z karnetami) po meczu z L.
Co nie zmienia faktu że te X tysięcy bojkotujących nie jest mało.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA