Wyświetl pojedynczy post
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2014, 22:13
fialo napisał(a):Wyświetl post
Ruch Kibicowski w Polsce ma to do siebie ŻE TAM KULTURY NIE MA NIE BYŁO I NIE BĘDZIE.
W Polsce od zawsze na stadionach są race, bluzgi, oprawy, czasem inne atrakcje. Taka jest specyfika. Nie podoba się? Znajdź sobie inne hobby. Kino, opera, nie wiem łowienie ryb, a nie w....iaj jeden z drugim normalnych kibiców, którzy na mecz idą (mogę posłużyć się swoim przykladem) pośpiewać ze przeciwnik to ....a i co go trzeba. Dla mnie to forma odreagowania.
Piłka nożna w swojej genezie nie była rozrywka dla elit. BYŁA ROZRYWKA DLA MAS, DLA KLASY ROBOTNICZEJ. Dla ludzi niekoniecznie najlepiej wykształconych, najbardziej światłych. Z tego powodu na stadionach wyższej kultury nie ma. Piłka nożna jest rozrywka. Jak mówiłem albo ktoś się dostosowywuje do panujących realiów, albo wybiera inna rozrywkę wg swojego własnego klucza. [.........]
Piękna wykładnia ......
ale dlaczego to ci spokojni mają się dostosowywać do tych niekulturalnych a nie odwrotnie ?
dla czego wysyłasz tych "kulturalnych" do opery ... ?
Są różni kibice i wszyscy mają prawo chodzić na mecze Wisły .... Niech nikt nie dostosowuje się do nikogo. Nikt mnie nie zmusi bym rzucał mięsem, obrażał Żydów (nic do nich nie mam zwłaszcza że 90% wymordowali Niemcy) odpalał race narażając klub na straty finansowe ...
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując