Wyświetl pojedynczy post
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2014, 21:11
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Łatwo powiedzieć " Dziękujemy P. Cupiał, ale już odejdź, czekamy na sponsora z Kataru"

Niestety na dzień dzisiejszy bez Cupiała będziemy gnić w 3-4 lidze. Długi holenderskie nas tam niechybnie chcą sprowadzić. A lepszych 'właścicieli' nie widać. Chyba że wiesz o czymś czego ja nie wiem.

Nie wiem czy obecna sytuacja gdzie Wisła, która ledwo wiąże koniec z końcem potrwa jeszcze rok, 2 czy 5 lat. Mieliśmy 14 lat tłustych gdzie wieszano transparenty "Boguś Cupiał Zawsze z Wisłą", teraz po 3 latach chudych słyszę już ' Żegnaj Cupiale". Szlag mnie trafia widząc takie hasła.

Łaska kibica na pstrym koniu jeździ.
Skąd ten mit o długach holendrów... To, że wtedy pensje były duże to fakt, ale jakim trzeba być ignorantem, żeby nie widzieć jakie pieniądze zgarnęliśmy z gry w pucharach. Gdyby Holendrzy zostali w klubie i dostali wolną rękę pewnie bylibyśmy w zdecydowanie lepszym położeniu, a zamiast tego mamy Bednarza idiotę, trenera, który trenerem jest tylko na papierku i najbiedniejszy klub w lidze przez sposób w jaki jest obecnie zarządzany.

domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post

Potencjał tego klubu i potencjał tego miasta jest marnowany przez nasz obecny układ właścicielsko - zarządzający. Co więcej kklub został obarczony daniną dla UFA SPORTS i innymi długami, które całkowicie przekreśla nam możliwość wyjścia na prostą przez obecna jednostkę czyli Wisłe S.A. Niestety najlepszym rozwiązaniem będzie zawiązanie nowej spólki piłkarskiej przez TS WISŁA i zgłoszenie jej do niższych lig, ułożenie się z miastem na wynajem stadionu i kierowanie tam młodzieży do gry. Będzie to rozwiązanie BOLESNE DLA WIELU, DŁUGOTRWAŁE CZASOWO - tzn. terapia szokowa. Ale chyba w naszej sytuacji będzie to rozwiązanie najlepsze z możliwych...
Głównie bolesne dla tych, dla których liczy się tylko 90 minut meczu co 2 tygodnie i jak najwięcej bramek. Jeżeli mielibyśmy grać w niższej lidze, stawiam, że na drugiej stronie błoń wzrosła by frekwencja "znawców futbolu".
Odpowiedz cytując