Karherop napisał(a):

Łatwo powiedzieć " Dziękujemy P. Cupiał, ale już odejdź, czekamy na sponsora z Kataru"
Niestety na dzień dzisiejszy bez Cupiała będziemy gnić w 3-4 lidze. Długi holenderskie nas tam niechybnie chcą sprowadzić. A lepszych 'właścicieli' nie widać. Chyba że wiesz o czymś czego ja nie wiem.
Nie wiem czy obecna sytuacja gdzie Wisła, która ledwo wiąże koniec z końcem potrwa jeszcze rok, 2 czy 5 lat. Mieliśmy 14 lat tłustych gdzie wieszano transparenty "Boguś Cupiał Zawsze z Wisłą", teraz po 3 latach chudych słyszę już ' Żegnaj Cupiale". Szlag mnie trafia widząc takie hasła.
Łaska kibica na pstrym koniu jeździ.
|
Drogi kolego. Wybacz, ale ja jestem kibicem Wisły Kraków a nie właściciela. Dziękuję za przeszłość, ale nie będę z "automatu" - ze względu na przeszłość właśnie, popierał każdego działania w tym takiiego, które ma destruktywny wpływ na nasz klub.
Wisła,Legia, klub z Poznania po prostu nie mogą nie mieć nikogo.Naprawdę wierzysz w to, że zaczynając od zera nie poradzilibyśmy sobie? Wisła jak i Kraków to naprawdę bardzo poważne z ogromnym potencjałem marki w Europie.
Zdaje sobie sprawę, że istnieje bardzo duży sentyment do właściciela, ale też sobie trzeba zadać pytanie i chłodno odpowiedzieć sobie w myśli- kto tak naprawdę tym klubem steruje Bednarz czy Cupiał.
Przypomne jeszcze raz święte zdanie, które wryło mi się na zawsze:
Cytat:
Michał Białoński: W internetowych forach popularna jest taka wersja: piłkarze i kibice bronią Kasperczaka, a pod nieobecność Cupiała jego ludzie chcą zwolnić trenera.
Bogusław Cupiał: Jeśli komuś się wydaje, że wszystko się dzieje bez mojej wiedzy i akceptacji, jest w grubym błędzie. Zresztą to nie ja, lecz piłkarze zwalniają Henryka Kasperczaka, którego bardzo szanuję tak jak i jego rodzinę. Zamiast teraz składać ustne deklaracje poparcia dla szkoleniowca, nasi zawodnicy mogli skuteczniej biegać po boisku w meczu z Dinamem Tbilisi. Niech nie zapominają, że pracują u mnie jako piłkarze! Powinni grać, a nie filozofować.
|
Proponuję troszkę więcej logiki i pragmatyzmu