Gwiaździsty napisał(a):

|
Skomentuj też słowa Winnickiego, który kolega wyżej wstawił:
|
Co mam komentować? Cała polityka w demokracji to show o czym największym przykładem to obecny sejm. Kto zrobi show lepsze, ten wygrywa. Niestety czy tego chcemy czy nie. Tak samo RN robi show, przychodząc na różnego typu lewicowych kretynów i przerywa ich wydarzenia, tak samo Korwin idzie do telewizji coś tam powie kontrowersyjnego. Tylko różnica jest taka, że tamtych powsadzają do pierdla a temu na FB 5 tys dziennie lajków przybywa, i tym sposobem może dotrzeć do swoich potencjalnych wyborców programem, pokazując filmy z jego występów czy artykuły. JKM osiąga cel, a RN przeciwnie. Na tym polega agitacja polityczna w demokracji. JKM robi to lepiej niż koledzy Winnicki Bosak Zawisza. Winnicki udaje świętą krowe i to mi się nie podoba. Jak walczy o wartości: Bóg Honor Ojczyzna, to niech nie kłamie, nie manipuluje, bo nie przystoi ludziom z tak zacnymi ideałami zarzucać komuś rzeczy, które sami robią.
Ale pomijając moralne pobudki, to niech się pan Winnicki zastanowi, jeśli chce być politykiem. Co jest ważniejsze? Cel, który chce się osiągnąć? Czy forma wystąpień? W polityce robi się rzeczy które prowadzą do celu. A forma jest tylko środkiem do osiągnięcia celu. Tak jak PO kłamało o liberaliźmie, tak teraz są socjal-demokracją, tak PIS kłamie, że jest prawicą a są katolickimi-socjalistami. Ale cel mają osiągnięty! PO przy władzy, PIS jest uważana jako prawica.

Jeśli on chce prowadzić politykę i jako środkiem do osiągnięcia celu wziął sobie wartości martyrologiczne, to przegra. Dziś zwłaszcza dziś są one niepopularne czy tego chcemy czy nie! Dziś sławę zdobywa się na skandalach, a JKM wykorzystuje to do osiągnięcia swojego celu. Wzbudza zainteresowanie, czasem skrajne uczucia, niechęć, resztę robi facebook youtube i internet. W obecnych czasach przy tym poziomie wpierania głupot ludziom do głowy i manipulacji, inaczej systemu nie da się zmienić. Czołgami się szturmu na sejm nie zrobi.
I na koniec. Sorry taka jest polityka. Ja myślę realistycznie i nie mam ochoty się łudzić. Zastanawiam się co jest moim celem. Moim celem jest więcej wolności: na stadionach, na ulicy, w biznesach i każdym innym obszarze. Żadna partia z obecnych w sejmie mi tego nie gwarantuje. PO mi ogranicza wiele obszarów życia, wszystko pod przymusem PIS robi dokładnie to samo wystarczy program przeczytać, często między sobą zarzucają sobie rzeczy, które sami robią, lub robili- co obniża ich wiarygodność totalnie. Więc ja mam w dupie, co JKM mówi o Jaruzelu, co mówi o niepełnosprawnych, jakie zdanie ma o obywatelu X

Jeśli gwarantuje mi to, że będę miał więcej praw, wolności i własności to mi to odpowiada... sorry polityka, taki mam klimat i na niego głosuje.

Jak ktoś ma inny cel. np zemsta i ktoś mu to gwarantuje ok. Niech głosuje. Ktoś lubi szablą machać przed głową Russkich i to mu do szczęścia potrzebne ok. Ma wybór. Są partie w Polsce które to gwarantują

Ja mam trochę inne cele, nie bawi mnie leczenie kompleksów murzyńskości, ani wieczne szukanie winnych. Ja potrzebuje żeby państwo nie wtrącało mi się do przysłowiowego gara z zupą a z zapowiedzi PISU wynika, że oni tego nie gwarantują, wręcz przeciwnie! Mają programy jak mi bardziej do tego gara wleźć, co potwierdziła pani Sadurska z PIS-u dobitnie, więc ja im mówię im STOP przy urnie.
To tyle
Polecam słuchać tego pana a nie jakiś idiotek-karierowiczek za pieniądze podatnika:
Jak ktoś to oglądnie, to mu się od razu lampka zapali, gdzieś to już słyszałem, ktoś już o tym mówił... JKM