Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2014, 12:03
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Zapewniam Cię, że 32tyś na Legii czy żydach to nie był przypadek. Tam przypadkowych ludzi było niewielu. W większosci byli to kibice Wisły ktorzy "na co dzień" odpuszczają mecze z milonów powódów, ostatnim jakim mógłby to być jest brak bezpieczeństwa na stadionie.
Żyjesz w jakimś dziwnym świecie. Co rok w Krakowie rodzi się 16 tysięcy osob a umiera 10 tysięcy. SKWK organizuje akcje dla dzieci, a Ty uważasz że 'tortu' nie ma bo Ci co przychodza na mecze to są 'znajomi' z osiedli. Jednocześnie jest ogolne narzekanie na forum na 'pikników' i rosnącą liczbę 'kosmitów' na C. To jak w końcu jest - skąd kosmici się birą? 'Koledzy' z osiedli się farbują, czy może nastepuje zmiana pokoleń i przyzwyczajeń?

piotek napisał(a):Wyświetl post
Potwierdzam. Sam stadion jest jednym z najbezpieczniejszych miejsc w Krakowie. Z powrotem do domu może być różnie, zwłaszcza jak ktoś mieszka w niewiślackich okolicach.
Powinno się przeprowadzić badanie socjologiczne- dlaczego mieszkańcy Krakowa nie chodzą na mecze.
Dwie sprawy.
Po pierwsze, twierdzenie że na stadionie jest bezpiecznie, jest pochodą wielu rzeczy - między innymi drakońskimi karami czy trzepaniem na bramkach. Bezpieczeństwo na stadionie Wisły to czyja zasługa?Kibiców? Stadionu? Czy może Antkowiaka, Tuska, Bednarza, policji czy narzędzi np. kar i zakazów? Byłbym więc ostrożny w podnoszeniu tego argumentu - dla mnie jest pewna sprzecznosc w przekonywaniu że stadion jest całkowicie bezpieczny i jednocześnie atakowaniu tych którzy nad tym bezpieczeństwem czuwają i krórzy stworzyli ten skądinąd chory 'system'. Obecne środki bezpieczeństwa tez zniechęcają niektórych do przyjścia. Kto z kumatych lubi siedziec obok policji?

Druga sprawa - dlaczego miszkańcy nie chodzą na mecze? Bo my ogólnie nie chodzimy na imprezy sportowe. Tak ma statystyczny Polak - woli oglądnać LM czy 'siatkę' w TV, niz wybrać się na imprezę. Zmiana mentalności zajmuje pokolenia i dobrze byłoby nieprzerwanie oferować alternatywe dla kina, opery czy LM. Powoli i skrupulatnie walczyć o podział 'tortu'. I tu dochodzimy do meritum - taka zmiana jest sprzeczna z interesem 'kumatych' czy SKWK ale byłaby bardzo na rękę Bednarzowi. I to miałem na myśli czytając informację o 1/8 sympatyków Wisły w Krakowie - rynek 'piłki' w szerokiej perspektywie ma potencjał.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 17.06.2014 o godz. 12:07.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując