Wyświetl pojedynczy post
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.05.2014, 08:25
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Ogolnie to o tym samym sobie pomyślałem i tez ta reklama mnie trochę śmieszy no bo raczej takie absurdy w tym kraju juz mnie nie dziwią i nie bulwersują aczkolwiek trzeba sprostowac, ze Reiss nie został nigdy skazany wiec przysluguje mu domniemanie niewinności -> http://pilkarskamafia.blogspot.com/2...otr-reiss.html
Aczkolwiek takie reklamy mogli by sobie darować szczególnie jak się czyta mętne zeznania tego gościa.
Raczej chyba został skazany, nie przez sąd ale Komisje Dyscyplinarną PZPN:

Cytat:
Były piłkarz Lecha Poznań Piotr Reiss (42 l.) został ukarany przez Komisję Dyscyplinarną PZPN. Reiss dostał karę dwóch lat dyskwalifikacji i grzywnę 35 tysięcy złotych
Kara dyskwalifikacji raczej nie będzie dla Reissa dotkliwa, bo już zakończył karierę. Dlatego znaczenie ma tak naprawdę tylko kara finansowa.
Sprawa korupcji Reissa jest też badana przez prokuraturę we Wrocławiu. Akt oskarżenia wpłynął do wrocławskiego sądu w lipcu 2010 roku, czyli półtora roku po zatrzymaniu piłkarza. Były napastnik Lecha jest oskarżony o ustawienie trzech meczów.
Lansowanie przez canal+ skazanego za korupcję typa, nawet jeśli jest to reklama STS jest skandalem. Równie dobrze mogliby pokazywać reklame z Fryzjerem.
Odpowiedz cytując