mr_kwolf napisał(a):

Tak w skrócie:
Wisła - Zagłębie 10753
Wisła - Widzew 10473
Wisła - Pogoń 10854
Wisła - Zawisza 7410
Myślę, ze wszyscy się zgodzimy że mecze pod względem atrakcyjności przeciwnika podobne, miejsce w tabeli przed tymi meczami również, różnica 3-3.5k.
Naprawdę nie wiem skąd wam wychodzi, że protestuje 10k.
A twierdzenie, że w czasach przedbojkotowych u siebie kosiliśmy wszystkich jak chcieliśmy pokazuje, że niektórzy patrzą tylko na wynik. Przecież gra z takim Zagłębiem była poniżej krytyki. Mecz z takim Zawiszą był o niebo lepszy.
PS. Dodam jeszcze mecz Wisła - Lechia z PP na którym było tylko 5331 (albo co jest teraz bardzo popularne tutaj, tyle sprzedano biletów i karnetów, kibiców na meczu fizycznie było pewnie dużo mniej). Jakoś wtedy nawet brak bojkotu nie zachęcił niektórych do przyjścia. A podobno tylko to sprawia, że niektórzy nie chodzą na wszystkie mecze.
|
akurat zestawiłeś najsłabsze frekwencje... z mobilizacją probednarzowych kosmitów+ rozdanie bilety. Tak samo jak żydy, kiedy ich na lepszy mecz Legią czy Amiką uzbiera się 10 tys, i mówią, że jest ich tyle samo co nas

Ja mówiłem, że po Zawiszy frekwencja wróci do "normy"
3500 na Podbeskidziu to będzie norma na każdym meczu.
Chciałbym też zaznaczyć, że frekwencja na Wiśle ta prawdziwa to 13-16 tys. Spadek zaczął się w momencie gdy Bednarz z Ochalikiem zaczęli I akcję przeciw kibicom. Teraz II akcja spowoduje, że obawiam się jeszcze o niższą średnią frekwencję, jak wrócimy na stadion...
W tej rundzie zapowiadało się, że wszystko idzie w dobrym kierunku z fekwencją a karnetów na C na tą rundę poszło 800 więcej niż w zeszłej rundzie...