Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2014, 10:52
hunter napisał(a):Wyświetl post
Możecie tutaj szczekać ile wlezie, ale jednego nie zakłamiecie - bez KIBICA nie ma sportu. Dziękuję, dobranoc.
Owszem ale jest to warunek konieczny ale niewystarczający. Na kibicowaniu świat się nie kończy a statystycznie rzecz biorąc dla 2/3 obecnego 'C' z Derbów czy Legii kibicowanie skończy się jak Wisła spłynie do IV czy II ligi.

Jakie więc ma znaczenie w której grupie będę ja czy Ty?

Nie ma sportu bez współdziałania wszelkiej maści kibiców, sponsorów, fanatyków czy władz. Gdy brakuje jakiegoś czynnika rodzi się patologia. Wojna nikomu nie posłuży. Przepraszam, będą wyjątki do reguły - C (kibicowsko) czy L (sportowo) skorzysta.

Taylor napisał(a):Wyświetl post
Zwróć uwagę na to jak słabo gra Lechia. Zwycięstwa u siebie to jakieś rzadkie wyjątki. Przychodzą ci co zawsze czyli młyn i ludzie z prostej. Pewnie po zwycięstwie z Piastem na meczu z Zagłębiem liczba widzów zakręci się koło 15 tys.
Dokładnie - wynik ciągnie w dół frekwencję równie dobrze jak protest. Naczynia połączone - spieranie się co jest ważniejsze (jajko czy kura), co ma większy wpływ na frekwencję i jakiego konia obstawić, nie ma sensu. Tylko współdziałanie zagwarantuje rozwój - wszystko inne jest in minus.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 01.04.2014 o godz. 10:59.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując