Temat: Praca
Wyświetl pojedynczy post
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.03.2014, 16:18
silver03 napisał(a):Wyświetl post
No to witam w klubie poszukujących, ja dopiero rozpocząłem przygodę z tym bagnem, szukam w sumie od tygodnia pracy. Póki co proponowali mi pracę za 1500 i jeszcze jedną za stawkę niższą. /mgr inż.
Nie rozpatrywałbym pierwszej pracy tylko i wyłącznie w kategoriach finansowych. Studia to jedno a doświadczenie to drugie.

Sam aktualnie zatrudniłem do swojego oddziału dużej korporacji dziewczynę po studiach ( kierunek pokrywający się częściowo z wymaganiami - też mgr inż ))) za rzeczone 1500 netto. Nie widzę sensu dawać więcej osobie bez doświadczenia. To bardziej moje niż jej ryzyko.
Oczywiście po 3 miesiącach dostanie podwyżkę jak wszystko będzie ok. Po roku jeżeli będzie pełnowartościowym pracownikiem na pewno nie zostawię ją z 1800 na rękę.Żaden średnio rozgarnięty pracodawca w postaci właściciela firmy czy dyrektora nie zakłada, że ktoś wnoszący coś do firmy będzie całe życie dymał za 2 k na rękę. Dodatkowo dochodzą premie, szkolenia i przede wszystkim doświadczenie w bardzo dużej i stabilnej firmie. Trzeba tylko trafić do normalnie zarządzanej firmy.

Piszę to jako poradę dla tych, którzy szukają pracy po studiach. Ważniejsza od startowej kwoty jest firma która wam ją oferuje - możliwości rozwoju, budowa swojego CV.

Sam po studiach (nie była to socjologia ) zaczynałem pracę na składzie budowlanym nosząc krawężniki. Teraz kilka miejsc pracy dalej sam zatrudniam ludzi )))
Ostatnio edytowane przez rafkur : 31.03.2014 o godz. 16:21.
Odpowiedz cytując