Cytat:
|
Dlatego że 'w nas' (co za dziwny podział) nigdy problemu nie było, a zakazy są TYLKO instrumentem do walki z pewną grupą. A dlaczego policja nie ma zamiaru zajmować się tym na E - zapytaj jej. Widać ma swoje priorytety, bo niestety jak już przepis został wprowadzony, ukarać musi. Co innego steward czy ochrona - może spokojnie tylko zwrócić uwagę.
|
Napisałem "was" żeby jakoś określić grupę osób, które nie popierają SKWK, a nie po to żeby dzielić kbiiców - chociaż te podziały i tak występują i nie przez nazewnictwo tylko czyny i działania obu grup.
To sobie teraz zadaj pytanie dlaczego te instrumenty do walki z kibicami zostały wprowadzone i dlaczego sa wybiórczo stosowane.
Na stadionach jest co raz bezpieczniej. Nie ma burd to zrobiono problem z rac. Nie będzie rac to zrobią problem z "was" ale tak jak pisałem, tylko wtedy jeśli staniecie się niewygodni. Jeśli Tobie pasuje egzystowanie w takim chorym systemie i wolisz solidaryzować się z Bednarzami, psami, mediami niż ze swoimi Braćmi po szalu no to przykro się robi.
Powiedz mi po co w ogóle jest ta napinka Bednarza, czemu to służy i jakie plusy w długofalowej polityce z tego wynikną? Przecież to nie sprawi, że na trybuny zacznie przychodzić więcej osób, wątpię też żeby przyciągnęło sponsora. Nie ma żadnych plusów w walce ze zorganizowanym ruchem kibicowskim - no prócz tego, że raz na ruski rok jakiś wać pan nie zobaczy jak raca leci na boisko, czy jak ktoś komuś daje w łeb albo trzęsie płotem.
Ta walka z kibicami to same mnusy dla Wisły i dziwne, że tacy ludzie jak Ty czy Bednarz ego nie rozumiecie.