David. napisał(a):

|
Można zrobić wspaniały spektakl na trybunach bez rac, UW ma swoje wizje, czołówka kibicowska dla mnie, nie do każdej oprawy race pasują/są potrzebne. Jeżeli nikt na górze ich nie zalegalizuje a nie stanie się to w najbliższej przyszłości to sankcje dalej będą. Nie chce żeby na stadionach zapomniano o racach. Wierzę, że gdyby prezesem był ktoś z powołania to można by się jakoś dogadać żeby zbilansować kary (nawet przy chujowej sytuacji finansowej). Wrzucam na oprawy, wrzucę na kary. Przez dogadanie nie miałem na myśli, tego co proponował (wyparł się) łysy, żeby odpalić na Zawiszy bo na PB będzie mało ludzi. Grupy jak Ultra Wisła cenią sobie niezależność i nie ma tu miejsca na takie ustawki. I nigdy nie będzie.
|
To całe dogadywanie się to śmieszna sprawa.
Tylko SKWK chyba wyparło się rac na derbach. Wiśle tej kasy nikt nie zwróci. Oczywiście przez sam bojkot Wisła więcej traci. Ale nie o tym chciałem.
Bardziej o niezależności, właśnie ta niezależność jest groźna. Jeśli są takie debilne akcje jak na meczu z Ruchem to sory. Niech coś komuś się stanie poważnego na meczu, gdy będzie podobna bezsensowna akcja.
Niech na meczu pucharowym znowu jakiś następny Misiek rzuci nożem. Uzbieracie taką kwotę, żeby finansować rok bez pucharów i następny ? Siądzie wszystko, cały marketing przez rok, dwa.
Na miejscu włodarzy kimkolwiek by byli tak samo bym postępował. Chcecie mieć race, trudno, nie będziecie mieli nic.
Mógłbym się dogadać, ok idzie 1-2zł z meczu na oprawy. Ale nie ma żadnego dogadywanie się co do kar. Po prostu rac ma nie być. Race będą, kasy nie będzie, będą zakazy, dokładnie tak jak robi Bednarz. Tak jak pisałem, jeśli zapach rac i chęć odpalania, i chęć tego aby o racach nie zapomniano jest ważniejsza od szeroko rozumianego dobra Wisły(piłkarskiej i tej kibicowskiej flagi, oprawy) to tu kompromisu nie będzie. Trudno, świat się zmienia można w sposób sprytny do niego się dostosowywać(zrezygnować z rac, robić zajebiste,ciekawe oprawy) albo cierpieć za race.
Czasem nie można mieć wszystkiego. Tak jak tutaj trzeba wybrać: przyjemność z rac czy dobro Wisły(regularne oprawy, regularny doping, zajebisty doping). Odpowiedz sobie na to pytanie.
To tyle z mojej strony, dzięki za rozmowę pzdr.