kot napisał(a):

|
Myślę, że jesteś w błędzie, ucinając tą dyskusję. To jest bardzo ważna dyskusja.
|
Tak zgadzam się to jest bardzo ważna dyskusja. Tyle, że na forum w 80% nie mająca niestety nic wspólnego z dyskusją merytoryczną. Parę osób próbuje uzasadnić swoje racje w sposób cywilizowany a reszta obrzuca się "piknikami" i "kibolami". Co z tego wyniknie? Cupiał ( bo większość zapomina że Bednarz jest parobkiem i nie ma nic do gadania) rzuci na pomnik czy janusze zaczną oddawać kasę na sensowne cele? Podpowiadam - nic się nie zmieni po obu stronach.
To jest tak trochę jak z tą Ukrainą - albo obie strony się dogadają albo będzie jedno wielkie napierd... które skończy się czyimś zwycięstwie tyle, że obie strony będą w dupie - jedna w większej a druga w mniejszej. Moim zdaniem Skwk zadziałało zbyt impulsywnie - można to było zrobić trochę subtelniej. Trzeba było przedstawić sensowny plan podziału tych ewentualnych pieniędzy na zasadzie - mamy 1000 i tyle a tyle pójdzie na to i na to. Taką a nie inną propozycję przedstawiliśmy klubowi i czekamy na odpowiedź. Gdyby to był plan racjonalny i przejrzysty, SA nie bardzo miałoby argumenty na odrzucenie projektu. Jebnięcie rac pozwala w tej chwili powiedzieć klubowi - "mieliśmy rację". Nie tak się rozmawia o kasie. O pieniądzach zawsze rozmawia się na zimno. Zresztą akurat Ty sam to napisałeś w swoim poście. Problem polega na tym, że Ty coś napisałeś ja coś odpowiedziałem- nikt nikogo nie obraził. Popatrz na resztę dyskusji. Dlatego właśnie uważam, że trzeba zamknąć ta dyskusję bo wstyd czytać niektóre posty.