Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2014, 17:13
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
A co ma jedno do drugiego? Włoska liga nie jest czysta (chyba, że twierdzisz inaczej), a jakoś nie przegrywa z Azerami i Gruzinami. Powiem więcej, liga w San Marino jest zapewne czysta, a jakoś przegrywa z Azerami i Gruzinami. Wyjaśnisz mi ten fenomen? Czy po prostu twoja teoria ma zastosowanie tylko w przypadku polskiej ligi?

Może się źle wyraziłem. Pewnie jakieś tam wałki są mniejsze lub większe (pomiędzy klubami, ciężko żeby wszystko przypilnować), ale napier*** w każdym poście, że liga jest ustawiona pod Legie i ładowanie argumentami z dupy (które zazwyczaj ktoś szybko obala, jak ja z ilością karnych dla Legii w tym sezonie) czy przewidywaniami jeszcze bardziej z dupy (że Borski "przypilnuje wyniku" i pewnie nas wykartkuje przed derbami), które zazwyczaj nie mają przełożenia na rzeczywistość.

Co niby ma pokazać mi mecz Legia - Pogoń? Bo nie wiem. Ja tam widzę słabe sędziowanie. Tylko tyle. Ty widzisz wałek. Czemu go nie widzisz w meczu Lechia - Legia? Bo nie pasuje ci do teorii? Czemu nie widziałeś wałka jak w Białymstoku łamano nogę Saganowskiemu? Bo nie pasuje ci do teorii?

Widzisz za to błąd Borskiego o przyznaniu rożnego dla Piasta (nota bene ja oglądając mecz w TV byłem przekonany, że to Głowacki wybił piłkę, dopiero powtórki zmieniły moją optykę) czy minutę później przy Stiliciu (tam nawet powtórki nie dali, ale ty WIESZ, że to był specjalny błąd Borskiego, boskie). Moralność Kalego.
Ale San Marino zawsze dostawało w cyce z Azerami, Włosi zawsze wygrywali i dalej wygrywają, A nasi ligowcy 15 lat temu Azerów lali 10 : 0 a teraz dostają bencki. Można tłumaczyć, że poziom się wyrównał i taka jest prawda, ale nie można pomijać, że wyrównał się w dół. A skoro tak to pytanie dlaczego? Są stadiony, podgrzewane murawy ale o ile Wisła jako debiutant w pucharach dawniej lała Trabzon jak chciała to dzisiaj Legia nie robi sztycha. Dlaczego? Możesz to racjonalnie wyjaśnić? Dla mnie wytłumaczeniem jest smutna konkluzja, że nasze rozgrywki z rywalizacją sportową mają niewiele wspólnego. Więc nasi ligowcy rywalizować nie potrafią. Dlatego jak im się trafi przeciwnik nawet słabszy ale walczący, zwyczajnie rywalizujący to są bez szans choć grać potrafią niby lepiej.

Jedyna szansa to przeciwnik lepszy który naszych oleje. Wtedy jest możliwy korzystny rezultat. Nie będziesz się chyba spierał że tak właśnie jest. Pytam więc dlaczego tak jest? Dlaczego kadra w rankingu jest 325?

Ja mam proste wytłumaczenie. Słucham Twojego.

Nie chodzi o mniejsze lub większe. Ale o układanie tabeli przed sezonem. I potem dążenie do realizacji planu, w którym każdy zna miejsce w szeregu. Jak jest karność to można się nawet do pucharów na jubileusz załapać. I dostać wpie....ol z pasterzami owiec z Kaukazu. Czego więcej trzeba. Karuzela się kręci.

Słabe sędziowanie? Bo ja myślałem że odepchnięcie przeciwnika bez piłki to czerwień. W ilu powinna skończyć Legia? Ty to nazywasz słabe, a ja nieprzepisowe. Jeżeli sędzia nie stosuje się do przepisów to jest skandal i tyle, ale nie każdy musi to rozumieć.

QBAS napisał(a):Wyświetl post
Zrobiło się tu jak w temacie politycznym, do którego już od roku nie zaglądam. Ech...
Co ech? W każdym temacie jest tak samo. Można widzieć i reagować, widzieć i olewać albo udawać że się nie widzi, a wszystkich którzy widzą wyśmiać jako "spiskowców". Dlaczego nie zaglądasz do politycznego? Dla św spokoju? Żeby nie musieć decydować? Nawet przed samym sobą...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.02.2014 o godz. 17:22.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując