Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2014, 14:04
Cytat:
Chłopie przyjmij prosty fakt, że kasa jest rozpieprzana teraz, czyli jest co rozpieprzać. Gdyby więcej było obowiązków wymagających kasy to mniej by zostało do rozpieprzania. Prosta logika.
Prosta logika jest taka. JUŻ jest więcej "obowiązków wymagających kasy" - wskazuje na to coroczna dziura budżetowa - a mimo to i tak jest możliwość wyparowywania kasy i jej rozpieprzania. JUŻ nie mamy nadwyżek kasy a mimo to gdzieś wyparowuje 19 mld złotych. I ci powtarzam, że dziecinne jest to twoje myślenie, że jeden czy drugi polityczny pies zacznie dawać kasę biednym a zabierać urzędnikom i sobie. Coś ci się pomyliło życie z Robin Hoodem.
Drozdzik myśli, że jednym przepisem o socjalu powstrzyma hordy złodziei pasożytujących na budżecie państwa. Nie ukradną z OFE czy z budowy drogi, stadionu to będa kradli z tego twojego socjala śmiesznego. Zrozum to dziecko, że oddanie kasy złodziejowi żeby ja przekazał komu innemu to taka gra w głuchy telefon. Zawsze na końcu się pojawi co innego (inna kwota) niż na wejściu.
No ale wiadomo, lepiej udawać cwanego jak ty a tkwić w tym systemie nieświadomie i się dawać robić w konia. Odpowiedz mi na pytanie, dlaczego oni chcą tak kasę chętnie rozdawać? Dlaczego nie dadzą pracy, nie zostawia po prostu ludziom ich pieniędzy w spokoju obniżając podatki? Dlaczego łatwiej dac kase w socjalu i dlaczego kusza takimi propozycjami zamiast dawać pracę i nie zabierać nam naszej kasy?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.