Wyświetl pojedynczy post
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.01.2014, 15:12
Drozd napisał(a):Wyświetl post
I co z tego że Niemcy czy Francja? To są dzisiaj kraje pogańskie i branie na siebie odpowiedzialności za wychowanie dzieci jest passe. Ale mimo to państwo tam do dzieci dopłaca, nie uważa jak niektóre nasze nuworysze, że to złodziejstwo. Bo tak uważać może tylko całkowity imbecyl.

Jak u nas przez 10 lat będzie wsparcie dla rodzin z dziećmi i nie przyniesie to poprawy wskaźnika urodzeń to będzie można myśleć o imigrantach. Tyle że pod rządami cudakowi podobnych żaden imigrant tutaj nie przyjedzie.

Więc nie bredź sołtysie, bo się ośmieszasz.
Tylko wiesz kto z tych dopłat korzysta?
W Anglii Somalijczycy i Ciapowie
W Niemczech Turasy
We Francji cała Arabia i Algieria
Wiesz czemu? Bo te kraje mają tak bogaty naród, że kilkaset funtów w tą, czy w tamtą to jest dla nich pryszcz.

Powiedz w jaki sposób chciałbyś znaleźć pieniądze do dopłacania ciągle komuś do czegoś? Czemu według ciebie nie może być prosto? Czemu nie jesteś za tym, żeby ludziom nie odbierać pieniędzy tylko je zostawić? Czy tak nie było by prościej i taniej? Ty proponujesz, żeby ludziom odebrać i potem im z powrotem oddać, więc niby z pozoru wychodzi na jedno. Ale jest pewien kruczek - tylko twój system na jedną wadę. Pośrodku jest urzędnik, który korzysta na tym, (po prostu ma z tego procent) że mi te pieniądze odbiera a potem oddaje. (Tak oni nie pracują za darmo). Powiedz mi drozdzie drogi Nie żal ci kasy?
Mi i panu emj10 szkoda, nie lubimy dzielić się przymusowo z kimś, kto mi te pieniądze potem oddaje w różnych "programach wsparcia", "świadczeniach", itd. itd.
Nauka głosi im więcej wytworzysz więcej masz. Urzędnik nie wytwarza, urzędnik jest jak pijawka, korzysta z tego co ty wytworzysz więc koszty utrzymania całego cyrku ponosisz ty. Potem to ty na koniec miesiąca musisz liczyć każdy grosz... lubisz to co nie?
Ostatnio edytowane przez palikot : 30.01.2014 o godz. 15:20.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰