....a, co to się porobiło żebym ja musiał Smudę bronić...
Rozumiem, że cieszysz się z nowego piłkarzyka, ale nie rób siary na forum zgody. Stolarski przegrał rywalizację o miejsce w składzie z Burligą uczciwie. W obecnym sezonie nie zaliczył ani jednego dobrego występu, a miał kilka tragicznych (wspominany mecz z Zawiszą). W poprzednim też niczym się nie wyróżnił, po prostu był młody i graj jako-tako. To są fakty.
Sugerowanie, że "Bury" gra bo jest ulubieńcem Smudy jest o tyle głupie, że chłopak autentycznie zagrał najlepszą rundę w sezonie i był bardzo pożyteczny dla drużyny. W przeciwieństwie do Stolarskiego...
Byś może talent dzieciaka eksploduje, ale na razie nie pokazał nic wielkiego. Napisano o nim o wiele za dużo w stosunku do realnych osiągnięć.
rav napisał(a):

|
Nie mam za bardzo pamięci do poszczególnych meczów. Przypominam sobie dobry mecz Stolarskiego w 2. kolejce w Kielcach. Na następny mecz ligowy czekał prawie dwa miesiące (45 minut z Lechią, 3:0, nie pamiętam jego gry jakoś szczególnie). I tak dalej...
|
To nie był dobry mecz Stolarskiego, tak przynajmniej go zapamiętałem. Koroniarze robili po jego stronie co chcieli. Smaczku całości dodaje fakt, że uratował go nam Burliga indywidualną akcja w polu karnym. No i Golański, rzecz jasna
Nie twierdzę że nic ze Stolarskiego nie będzie, tylko że nic na razie nie pokazał. Ma czas. Zgadzam się też ze Smudą, że jest jeszcze za słaby na ekstraklasę.
Mam nadzieję, że nikt mnie na stare lata nie nazwie fanatykiem Smudy