Drozd napisał(a):

A to na podstawie jednego filmiku nie można oceniać? Widziałem też jakiej piany dostał u Pospieszalskiego gdy tylko zaczął krytykować PiS i Sakiewicza jako pisowskie medium. Krytykując WŁADZĘ czyli tych KTÓRZY MAJĄ WPŁYW AKTUALNIE jakoś tak emocjonalnie nie reagował. Takie zachowanie zdradza faktyczne zamiary.
Każdy kto popiera PiS liczy na RN jako grupę ludzi po tej samej stronie. Dlatego zachowania RN zrównujące PiS z PO są odbierane z niesmakiem. Na filmie jest powiedziane ze RN chciał poprzeć PiS za jedno miejsce gdzieś tam. Jak niby miało to poparcie wyglądać? Szef który nie jest szefem powiedziałby "głosujcie na PiS" i uzależnił to od jednego miejsca? Po co? Co mu po jednym miejscu?
(...)
Gdyby myślał konkretnie to by wiedział że jedyna szansa to jak najwyższe zwycięstwo PiS i przekroczenie progu przez koalicję wyborczą RN/KNP. Mają 8% do przekroczenia i szukać tych 8 powinni wśród dotychczas niegłosujących celnie i merytorycznie punktując PO PSL SLD TR czyli nocną zmianę. Jest to tak oczywiste że pała mięknie. Pisem w ogóle nie powinni sie interesować poza oświadczeniem, że po wyborach nie wykluczają koalicji z PiS. To dawało by im szansę. A jak jest to dobrze wiesz.
|
W poprzednim poście pisałem, że Kowalski tłumaczył dlaczego atakuje PiS. Mówił tam również, o koalicji z PiS - według jego relacji było to mniej więcej "my chcemy, oni nie chcą". Pisałem również, żebyś do tego się ustosunkował, bo to jest odpowiedź na Twoje wątpliwości, które zacytowałem.
-- edit: chodzi mi o klasyczne "kto zaczął", czyli o sytuacji po kongresie Ruchu Narodowego, którą przytacza Kowalski i twierdzi, że oni (RN) byli koalicyjnie nastawieni, a PiS zaczął na nich szczuć.
Drozd napisał(a):

|
Ale Bosak PiSu w mediach nie atakuje, a ten o którym mówimy aż się gotuje żeby dowalić pisowi. I to jego posłali do Pospieszalskiego a nie Bosaka. Dlaczego?
|
Nie wiem dlaczego. Pewnie musiał byś ich zapytać, żeby się dowiedzieć.
O Bosaku wspomniałem, bo z Twoich postów wynika, że Kowalski = RN.
RN do dupy, bo atakuje PiS bez powodu.
A Bosak też jest w Ruchu Narodowym, teoretycznie ma tam tyle samo do gadania co Kowalski (a w praktyce może i więcej, bo w moim mniemaniu to on jest twarzą RN).
Jednocześnie piszesz, że Bosak nie atakuje PiSu. Może więc warto zrewidować poglądy?
PS. A co do tego czy na podstawie jednego filmiku można oceniać czy nie, no to sam się zastanów czy zależy Ci żeby Twoje zdanie było jak najbardziej obiektywne i czy na podstawie jednego filmiku spośród setek oraz na podstawie wypowiedzi jednego gościa spośród wielu, możesz sobie wyrobić w miarę obiektywną opinię na temat organizacji, której to dotyczy.