Rob_Zombie napisał(a): 
Oj gościu, gościu... Równie dobrze mogę napisać że lubisz chłopców, miałeś dziadka w wermachcie czy jeszcze coś innego z sufitu... Pisałem o Stanie i jego beznadziejnej polityce a ty mi wyjeżdżasz z czymś zupełnie innym i wciskasz jako moje zdanie. Rozumiem, jesteś wielkim fanem holenderskiego magika i w jego obronie jesteś w stanie napisać wszystko, ale przyhamuj troszkę. Bo głowa pęka od twoich dyrdymałów.
"Plan był Cupiała , tak ciężko to zrozumieć.., więc do niego miej pretensje.."
Cupiał to może i dał zielone światło na transfery, ale nie wmówisz ani mnie, ani nikomu innemu że to Cupiał osobiście obserwował, selekcjonował i zatwierdzał piłkarzy do kupienia. Od tego zatrudnił Valcxa i to on w 100% odpowiada za ruchy transferowe.
"Człowieku zrozum sprzedawano za miliony , a kupowano za setki tysięcy.. "
Wyprzedał ostatnich graczy na których dało się zarobić (nie ściągniętych przez siebie) i ściągnął w ich miejsce bardzo drogich graczy za których nijak zarobić się nie da. Gdzie tu zasługi? Taki jest dobry bo sprzedał Brożka a w jego miejsce wcisnął nam Genkova zarabiającego 400tys ojro rocznie? Czy tu jesteś poważny? Jeszcze raz zapytam - gdzie są pieniądze za transfery Lameya, Jaliensa, Genkova, Ilieva, Pareiki, Branko czy Boukhariego? Nigdzie, bo polityka Stana była skrajnie nieodpowiedzialna, bez żadnego patrzenia w przyszłość.
Tylko Meliksona i Pareikę można uznać za dobre transfery, reszta to siermięga i drewno opłacane gigantycznymi wieloletnimi kontraktami. Choćbyś nie wiem jak się produkował to nie uznam Genkova za dobrego napastnika a już na pewno nie wartego swojego gigantycznego kontraktu. I nie pisz głupot "że przyszli za darmo więc kij z nimi" bo kontrakty obciążające budżet klubu były na tyle potężne że do dziś nie możemy się wygrzebać z problemów fifansowych. I nie uznaję też argumentu o mistrzostwie, bo przed nim to mistrzostwo zdobyło z Wisłą zdobyło wielu innych, po nim natomiast należy się modlić żeby ktokolwiek kiedykolwiek to uczynił. Zostawił po sobie zgliszcza, drużynę emerytów na wysokich kontraktach, bez możliwości zarobienia na kimkolwiek (z wyjątkiem Meliksona).
Cupiał dał zielone światło, ale z pewnością nie na wypie**olenie w kosmos gigantycznej kasy. Raczej wierzył że magik z PSV zainwestuje te pieniądze lepiej niż inni przed nim, w sposób który w przyszłości da odpowiednie zwroty. Stało się diametralnie inaczej i dzięki Valckxowi dzisiaj liżemy stopy Smudzie że z kupy g**wna które zastał był w stanie zrobić zespół na 3. miejsce w tabeli.
|
Jednak chrzanisz.. Oj gościu zamiast pisać od rzeczy, zacznij pisać do rzeczy.., a twoje kompleksy mało kogo tu obchodzą.., jak również to czy wolisz chłopców czy dziewczynki..
- Owszem, Cupiał osobiście zatwierdzał. „/To nie dziwne, że Bogusław Cupiał, który najlepiej zna się jednak na biznesie, wybierał zawodników do zatrudnienia? – S.Valcx: Nie on ich wybierał. Od tego był mój dział ze skautami i trenerami. Ale właściciel zawsze ma wpływ na klub. Jest szefem, więc decyduje. (..) Cupiał zgodził się na Meliksona, Jaliensa, Ilica, Pareikę i Jovanovicia. W kilku przypadkach powiedział "nie". To jego prawo./”
- Jeszcze raz, po pierwsze Stan potrafił ,dobrze sprzedać Brożków, a ich „kariera" na zachodzie pokazuje , jak dobrze ich sprzedał, bo gdyby kupcy wiedzieli jakie skarby sprowadzają,., no ale na szczęście nie wiedzieli.. .
- Po drugie sprowadził tylko 3 piłkarzy z innych klubów za których musieliśmy tym klubom zapłacić i na każdym można było zarobić, Melikson, Genkow, oraz ten trzeci,
który nadal gra u nas, wiec to można, to czas teraźniejszy, a nazywa się Jovanović. Dla przykładu Jovanović Valckxa kosztował tyle samo, co bramkarz Jovanić sprowadzony przez Kapkę.., to tak dla porównania.
- Nigdzie nie piszę że poza 3 wymienionymi pozostali byli darmo, owszem kosztowali, ale per salto , na siebie zarobili, MP i grą w kw. do LM i LE. Tylko z UEFA to było 4 mln. euro., wolisz Levadię i Karabach, masz prawo..,mamy demokrację.
- Piszesz że tylko Pareiko i Melikson to dobre transfery. Bramki Genkowa dały nam MP, jesienią Dudu Biton strzelał bramkę za bramką, ale Ty byłeś wówczas w śpiączce, prawda !?, czyli rozmowa jest bezcelowa ..
- To co było później to już Moskal, Probierz, Kulawik czyli PMSzkol. do nich miej pretensję. Jak również do Bednarza, za role dezintegrująca drużynę.
- Cały pomysł z drogą na skróty był Pana Cupiała, wiec jak po spektaklu, "autor ! autor ! .."
-Teraz zaś mamy 3 miejsce dzięki Smudzie, ale i Głowackiemu, Brożkowi i kilku innym piłkarzom którzy już byli MP, wiec nie nazywaj ich z łaski swojej k..ą i g..m.
Ostatnio edytowane przez milosz : 08.01.2014 o godz. 18:46.
|