art napisał(a):

Bardziej martiwące jest to co powiedział przed Pogonią:
Wisła nie ma komfortu szerokiej kadry i odejście z niej kogokolwiek będzie osłabieniem zespołu. - Na dzień dzisiejszy my nie możemy rezygnować z żadnego zawodnika, sami wiecie jaka jest kadra - przypomina Smuda. - Zobaczymy, czy uda się kogoś ściągnąć na nowy sezon czy nie, będziemy się starali. Ja myślę, że więcej niż 2-3 zawodników nie sprowadzimy. Ten zespół się nie zmieni, musimy bazować na tych dziesięciu, którzy bez przerwy grają. Ale może też ktoś odejść, musimy to brać pod uwagę.
|
Najważniejsze żebyśmy wyszli na prostą pod względem finansów , jak nie ma kasy to nie można się spodziewać wzmocnień na miarę Mistrzostwa - czy ono jest możliwe ? Jeśli na wiosnę nie będzie żadnych kontuzji , piłkarze przygotują się równie dobrze co przed rundą jesienną , gra ulegnie jeszcze poprawie , będzie większa systematyczność jeśli chodzi o dobre mecze a nie przeplatanie słabych z lepszymi to możemy popsuć nieco krwi Warszawce ale co jeśli trafią się dwie-trzy poważniejsze kontuzje , paru piłkarzy zjedzie nieco z formą , u głównych rywali do Mistrzostwa nie będzie tyle urazów ? Wg mnie miejsce na podium będzie w tym sezonie tak realnie patrząc bardzo dobrym wynikiem .
Zresztą słowa Bednarza o ewentualnych wzmocnieniach mówią wszystko:
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...mpaign=firefox