głos z trybun napisał(a):

To mi wystarcza, żeby mówić, że PIS jest prawicą i na nich głosować.
Czyli kogo ? Nie ma w Polsce ani na świecie partii doskonałej żeby każdemu odpowiadała dlatego zawsze wybiera się to mniejsze zło, w tym przypadku PIS 
Pozdro.
|
A Lewica jakby chciała zacząć za coś rozliczać (np za faszyzm), to należałoby ich nazwać przez to prawicą?

Cóż za paradoks. Samo rozliczanie, nie należy rozpatrywać czysto w kategoriach lewicy czy prawicy. Tak na marginesie to nie łódź się że to zrobią.
Prawicę jak i Lewicę należy kategoryzować w ujęciu społecznym jak i w ujęciu gospodarczym. Zresztą to często bardzo się miesza, są partie lewicowe o elementach prawicowych i na odwrót dyskutować o tym zero-jedynkowo, kto jest kto to bez sensu, bo każdy znajdzie argument za swoją rację. Zastanówmy się lepiej co jest dla nas jako społeczeństwo ważne, co jest ważne dla ciebie jako jednostki. Jak myślisz? Dla ciebie wsadzenie do pierdla Ubeka... Ok fajnie czy przez to przybędzie ci kasy? Jeszcze będzie .... utrzymywany z twoich podatków, bo w pierdlu muszą za coś jeść. Także twoja zawiść ci kasy nie zrobi.

Nie wiem jak ty, ale ja chce mieć kasę i przez ten pryzmat rozpatruję swoje oceny działań polityków. Niestety pieniędzy w Polsce nie wydaje się mądrze, nie wspiera się ludzi którzy chcą osiągnąć sukces, co więcej chce się im pieniądze zabierać(Pis postuluje za zwiększenie podatków dla najbogatszych!), by wspierać nierobów. Sorry, ale kasa jest dla mnie tak ważna, że nie chce jej oddawać tym którzy sobie nie radzą w życiu, dlatego postulaty Pis-u żebym ja ich wspierał nie są dla mnie atrakcyjne biorąc pod uwagę obecną sytuację gospodarczą w Polsce i w Europie. Być może w Anglii miałbym to w dupie, bo tam kasy mają w .... i ich na to stać, ale nas nie więc nie chce, aby za m.in moją ciężką prace, dotowane były bankruty, nieroby, urzędy, politycy, nierentowne spółki skarbu państwa. Do tego Unia wymusza pewne zasady(np pakty klimatyczne) za które trzeba ładować miliardy. Sorry

To nie dla mnie. Ja chce, aby państwo wspierało tych co chcą zarabiać, bo im więcej zarabiają, tym wyższy poziom życia, ale niestety w Polsce ludzie nie chcą zarabiać, wolą się emocjonować wsadzaniem ubeków do pierdla a ty jesteś tego przykładem. Fajnie ale kasy ci to nie zrobi.