Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.12.2013, 22:38
Cytat:
Mocne słówka tutaj padają "obłuda" itp. dobrze byłoby podeprzeć je jakimiś faktami, a nie sypać ogólnikami jak zrobione zdjęcie trybuny na której Kaczyński występował, na której znajdował się nie tylko przywódca "Swobody", ale przede wszystkim przywódcy "Batkiwszczyny" i "Udaru". Trochę zalatuje mi tutaj hipokryzją i to ze strony usera, którego dotąd o coś takiego nie podejrzewałem.
Czuję się wywołany do tablicy więc jeszcze raz powtarzam. Pisałem o obłudzie przede wszystkim w takim sensie, że tam są dymy a media/PiS (z wyjątkami) jakoś potrafią tam dostrzec ludzkie problemy i starania o inne jutro. A po MN media/PiS jakoś widzą tylko jedną stronę medalu - chuliganów.
Oczywiście tak jak pisze hubert.fan Ukraińcy mają bardziej sprecyzowane cele i tam można powiedzieć, że walczą o zmiany ale MN to też nie jest tylko jakiś tam pochód czy zadymy wzięte z powietrza. Ludzie jadą na MN bo są wkurzeni na to co się w kraju dzieje, Ruch Narodowy ma dużo zastrzeżeń odnośnie obecnej sytuacji w Polsce a ten marsz to nie jest tylko jeden wielki akt chuligański jak przedstawiają to media i jak komentuje to PiS. I to jest własnie dla mnie obłuda, że na Ukrainie się widzi wspaniały bunt i wszystkie odcienie rewolucji (od zadym po wiece, zgromadzenia, działania ludzi) a w MN widzi się tylko zadymy i problemy a pomija się wszystko inne - przemówienia, postulaty RN, spokojne świętowanie Polaków. W kontekście PiSu i Kaczyńskiego to mam tu na myśli głównie komentarze o MN 2012 bo jakoś w tym roku mniej komentowali całą sprawę.
Co do przemawiania obok banderowców. Wiadomo, że on tam nie pojechał bezpośrednio do nich i tylko do nich ale chcąc nie chcąc to znajduje się w miejscu i ma wspólne cele z takimi ludźmi, których jak rozumiem polskimi odpowiednikami się brzydzi
Proszę mi wskazać co jest złego w moim myśleniu i czy takich działań nie można nazwać obłudą?
Zwracam uwagę na podwójne standardy niektórych mediów i użytkowników. Na kongresie RN pojawia się komuch Poręba - wielkie halo bodajże w niezależnej.pl, członkowie RN na święcie niepodległości Węgier gdzie pojawiają się jakieś tam faszystowskie vlepki - wielkie halo w tv republika. Kaczyński pojawia się na wiecu w towarzystwie ukraińskich nacjonalistów, w tle podobno chorągiewki UPA (czyli dla nas to tak jakby ktoś ze swastyką tam sobie stał) zero refleksji w mediach prawicowych.

Boli mnie też to, że Polak - ponoć wybitny - zamiast tę machinę unijną stopować to chce ją rozszerzać na wschód. Ja się nie utożsamiam z całym pomysłem zwanym UE i uważam, że z tym trzeba skończyć a nie alej udawać głupich i reanimować ten twór. Ale zobaczymy, może się mylę i jeszcze z tej mąki chleb będzie, wątpię tylko czy ten chleb to my zjemy czy sobie go wezmą bogatsze państwa.

PS. Nie jestem jakimś fanatykiem RN. Wierzę w ten ruch ale po pierwsze przed nimi dłuuuga droga a po drugie nigdy za nich albo za kogoś innego w ogień nie wskoczę tak jak tutaj niektórzy za PiSem czy PO
PS. 2. Nie chodzi mi o krytykowanie PiSu tylko o pewną sprawiedliwość. Coś jest złe u innych to zauważmy te same problemy w swoim środowisku. A o PiSe pisze dlatego, że jest to jedyna partia, którą mogę nazwać pożytecznymi idiotami więc mogę też w niej pokładać jakieś nadzieje. Resztę od PO po SLD, Twój Ruch czy jak im tam teraz itd traktuję jako czystej maści s....ysynów działających umyślnie na niekorzyść narodu).
I jakby PiS objął władzę to płakał nie będę tylko mi się nie podoba, że w swojej propagandzie nie różnią się metodami od reszty i nie zamierzam tego przemilczeć.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.