Pablo84 napisał(a):

Oczekujesz czegoś więcej od tego typu ludzi ? Ważne że leci you can dance, gwiazdy tańczą na lodzie, na koniec wieczorne wydanie wiadomości faktów i można iść spać w poczuciu wyższości.
Ja wiem, przykro się robi od tego typu utumanień, no ale cóż możemy zrobić? Ta wstawka z tym skypem wygląda mi się z sytuacją, kiedy korepetytor stara się uczniowi coś wytłumaczyć, dziecko puszcza bąka i zaczyna się z tego śmiać.
Co tam materiały cienkościenne - kto by się tam przejmował badaniami naukowymi. Putin zadzwonił.
Ciekawy jestem czy profesor żałuję tego,że włączył się w te badania- mam nadzieję, że nie.Jjak płytkim jesteśmy narodem i ile w nas nienawiści. Mógł odmówić, ale coś chciał dla kraju zrobić, to teraz dzwonią do niego jakieś półgłowki lub wysyłają mu listy z pogróżkami- zapewne od miłośników partii miłości.
wis.la/n2nz8
|
Paweł to o czym piszesz "jak płytkim jesteśmy narodem i ile w nas nienawiści" to częściowo fakt. Niestety 50 lat komuny i prylu (a i późniejsze "miękkie" przejście do III RP bez rozliczenia z przeszłością) zrobiło jednak swoje. Karierę robią ludzie płytcy i mali dla których własny interes i swojej koterii jest najważniejszy, słowa Ojczyzna, Patriotyzm etc. stają się passe i mówią tak Ludzie co do których w wielu przypadkach naprawdę miałem szacunek. A skoro tak się dzieje to nie można się dziwić, że pojawia się chamstwo i wszechogarniająca Nasz Kraj destrukcja.
Dzisiaj przez przypadek wszedłem na Interii w artykuł o jaki zamieścił jakiś idiota z redakcji o chorobie posła Górskiego z PiSu i Jego apelu do Przyjaciół zamieszczonym na szajsbooku o oddawanie krwi. Komentarze jakie się pod tym pojawiły to właściwie jeden ściek. Tak wiem to tylko forum interii, wypisz wymaluj forum onetu, pewnie dzieci z gimnazjum... ale ktoś te dzieci "wychował", ktoś nauczył takiego zachowania i takich reakcji. Zresztą czy na tym forum jest inaczej? że przypomnę tylko o wielokrotnych wpisach AS-a, Szpenia, pysia i innych pokemonów w tym temacie. Niestety tutaj wracamy do początku - II wojna światowa=wyniszczenie elity, 50 lat komuny. Niestety ale z szamba nie da się zrobić perfumerii, choć możemy się pocieszać, że kiedyś też nie było idealnie wspominając słowa wycofywanego teraz cichaczem z lektur szkolnych - wieszcza:
"[...] Nasz Naród jest jak lawa,
z wierzchu zimna i twarda
sucha i plugawa
lecz wewnętrznego ognia
sto lat nie wyziębi
Plwajmy na tę skorupę
i zstąpmy do głębi [...]"