Wyświetl pojedynczy post
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2013, 07:38
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Pytanko: gdzie robicie coroczne przeglądy rejestracyjne auta?

Szukam jakiejś "lajtowej" stacji na którą można jechać w miarę bezstresowo. Nie chodzi mi o samą pieczątkę bez przeglądu, bo sprawa bezpieczeństwa jest dla mnie ważna tym bardziej, że wożę rodzinę- ale szukam stacji gdzie nie spotkam upierdliwców którzy będą zwracać uwagę na każdą pierdołę w stylu drobnej rdzy podwozia czy jakieś pocenie się oleju czy takie tego typu podobne rzeczy nie wpływające na bezpieczeństwo- stacji która nie wyśle z miejsca do zaprzyjaźnionego mechanika celem wymiany rzeczy która w rzeczywistości tego nie wymaga (a spotkałem się już z takimi działaniami).

Jeśli ktoś ma obiekcje pisać w temacie to poproszę o wiadomość priv. Dzięki.
Jeśli jest jeszcze ta stacja kontroli, to polecam Polmozbyt na ul. Centralnej bodaj, jadąc od Al. Pokoju w stronę huty na rondzie prosto i bodajże pierwsza w lewo, z resztą będzie widać. Ew. nigdy problemów nie miałem na ul. Wieniawskiego, za Almą i stacją Orlenu trzeba skręcić w prawo jadąc Pilotów w stronę centrum. Ale Polmozbyt bardziej polecam.

Zed_is_dead napisał(a):Wyświetl post
Witam,

Nie zorientowałem się, że upłynął termin ważności mojego dowodu osobistego. W najlepszym przypadku będę miał nowy za 2-3 tygodnie. Do tego czasu nie mogę wykonywać przelewów z konta bankowego. Mogę pobierać bez problemu środki ze swojego konta za pośrednictwem bankomatu, jednak mam trochę rachunków do opłacenia i zastanawiam się, czy jest jakiś szybszy i wygodniejszy sposób niż poczta polska, banki odpadają bo wymagają wylegitymowania się. Dodam, że nie mam paszportu, który banki uznają jako drugi dowód tożsamości więc na ten moment widzę jedyną opcję jaką jest poczta.
A prawa jazdy nie masz ? Też jest traktowane jako dowód tożsamości. Co do rachunków to najlepsza opcja to agencje bankowe (tylko takie pod jakimś bankiem, nie badziewie w stylu Mieszko bo cholera wie, co się później dzieje z tymi pieniędzmi). Niewiele już jest takich miejsc, ale problemów nie miałem nigdy w agencji, która jest w budynku Hali Targowej (po lewej stronie od wejścia). Rachunki są na drugi dzień, na pewno nie potrzeba żadnych dokumentów, chyba, że chciałbyś wypłacić kasę.
Ostatnio edytowane przez Krav : 30.09.2013 o godz. 07:42.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując