emj10 napisał(a):

Teraz już wiem, że głównym problemem Twoim i Tobie podobnych jest to, że żyjecie w świecie równoległym, a zamiłowanie do atakowania Tuskolandii na każdym kroku przysłania prawdziwy obraz rzeczywistości.
A prawdziwy obraz jest taki, że w Polsce nigdy nie było bezpieczniej.
|
Aha...kto to pisał o światach równoległych? . Możemy o temacie bezpieczeństwa porozmawiać na różnych poziomach .Zapraszam kolege do Krakowa to porozmawiamy o lokalnym bezpieczeństwie, może o Pruszkowie brylującym po uniewinnieniach na bankietach w twoich okolicach

, może o bezpieczeństwie finansów obywateli ? mówi coś AmberGold, może o bezpieczeństwie polityków (napad na biuro poselskie PISu), może o bezpieczeństwie głowy państwa ,może o skutecznych działaniach w sprawie Olewnika i Wieczorkówny, a może o zaskakująco "przypadkowej " fali samobójstw - od Leppera, przez Petelickiego (który tak był zdesperowany że poszedl do garażu i musiał klęknać w kącie żeby go kamera nie nagrała jak sobie strzela w głowę) , chorążego Musia,szyfranta Zielonke po niewyjasnione zabójstwa Krzysztofa Knyża,prof.Marka Dulinicza czy Dariusza Szpinete.
emj10 napisał(a):

|
Świadczą o tym nie tylko wskazania z badań różnych sondażowni, OECD, czy UE, ale przede wszystkim statystyki policyjne
|
Jestem wprost przekonany że bezprawne zatrzymania Starucha , zatrzymania fanów Jagielloni pod urzędem miejskim,zatrzymania Grzegorza Brauna, setek kiboli za odpalanie rac i antyrządowe transparenty, czy wyłapywani podczas prowokacjii np.na marszach niepodległosci uczestnicy mają znaczący wpływ na twoje wyniki badań sondażowni.

Na poważnie to nie rozśmieszaj mnie z tymi sondażami, ty wiesz jakie wyniki miała KBW,UB,milicja i SB od 1945 do 1989 roku?! 120% skuteczności i skutecznośc nadal rosła.!
emj10 napisał(a):

|
oraz realne odczucia obywateli. Odczucia obywateli potwierdzają to o czym pisałem. Wprowadzenie KS, albo nowego prawa do posiadania broni tego nie zmienią. Mogą jedynie pogorszyć obecną bardzo dobrą sytuację w tym zakresie.
|
Zaraz powiesz JA JAKO WŁADZA WIEM CO LUDZIE MYŚLĄ- MYŚLA TO CO JA zgodnie z sondażem OBOP dla faktów tvn
emj10 napisał(a):

|
Oczywiście mowa tutaj była o bezpieczeństwie wewnętrznym, ale jak widzę wyśmiewanie się z OSP to domena każdego pisowca. Jak już tacy zabawni jesteście to zobaczcie jaką rolę na świecie odgrywają te służby i czemu u nas od kilku lat strażacy z OSP zaczynają być włączani do obrony cywilnej kraju.
|
jakże bym sie spodziewał innej odpowiedzi od zwolennika psl

może ci dadzą kolejna plakietkę za zasługi w umacnianiu rodzinno- strażackiej niezachwianej władzy urzędów gminnno-powiatowych.A nuż jakieś stanowisko ....
emj10 napisał(a):

|
Chciałbyś Albanię, czy Białoruś, albo najlepiej Węgry w Polsce, ale na całe szczęście w takiej ułudzie możesz twić Ty i tylko Ty przez lata, a kierunek w jakim zmierza Polska jest dokładnie odwrotny. Społeczeństwo monokulturowe, jednorodne etnicznie i bezpieczne to kierunek w jakim zmierza.
|
O żesz . Piękna propagndowa przemowa ...heh.Ja chcę Albanii ? bo z Białorusią to może i bym chciał federację jak Aleksandra Ł.wystrzelą na Marsa
emj10 napisał(a):

PS. Tak w ogóle to mam prośbę. Na Białorusi nie byłem, ale byłem przejazdem w Albanii. Jedź tam, pożyj trochę i zdaj relację. Będziesz wracał szybciej niż Ci się wydaje do tej bezpieczniej i monokulturowej Polski
|
To mnie uspokoiłeś . Jeśli PRZEJEŻDZAJĄC przez Albanię zdąrzyłeś przeanalizować jej bezpieczeństwo wewnetrzne to szacun.Nie mogę się z toba równać.