Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2013, 09:06
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
no widzisz to że Ty nie chcesz nie znaczy ze większośc nie chce. Ja np. nie chcę drugiej Białorusi albo Albanii a taka mieszanka w naszym kochanym kraju powstaje. Wychodzisz z założenia że policja jest skuteczna, obywatele polscy bezpieczni a zamiast obrony cywilnej działać mają strażacy po przeszkoleniu (swoja drogą czemu nie górnicy, hutnicy,konduktorzy czy tramwajarze...) Kuriozalne pomysły pomieszane z oderwaniem od rzeczywistości.
KS czy posiadanie broni powinno być wyborem większosci jako podstawowymi atrybutami sprawiedliwości społecznej oraz możliwości obrony bezpośredniej a nie narzuconą odgórnie dyrektywą z Brukseli. Choćby w drodze referendum. Zamiast powoływać sie na brednie typu wrażenia po pobycie na strzelnicy paintbolowej czy wsłuchiwanie się w wypowiedzi znajomych można to załatwić prosto i bez wątpliwości co do tego kto co chce.Tyle że w świadomości wielu polskich polityków do których jak wiem aspirujesz góruje pogląd który tu uskuteczniasz : że wiedzą lepiej co chcą obywatele.Pomijam że odmawiają obywatelom polskim możliwości obrony- co jest kolejnym kuriozum- policja nie daje rady (nie chce?) a obywatel nie może. Otóż mam dla takich delikwentów kilka propozycji.Na przykład co do kary śmierci : jeśli ma jej nie być to każdy obywatel powinien mieć pdanrawo w przypadku udowodnionych zbrodni pedofilskich lub seryjnych zabójców- odmówić finansowania np.25 letniego vel dożywotniego pobytu w więzieniu takiego delikwenta - inaczej- finansowanie powinno odbywać się z kieszeni tych którzy forsuja utrzymywanie takich mentów społecznych przy życiu poprzez np.fundacje oraz po drugie w razie zwolnienia tych przestępców z więzenia osoby przeciwne karze śmierci lub ich przedstawiciele w Sejmie powinny -co najmniej- odpowiadać finansowo przez rodzinami kolejnych ofiar zwolnionych morderców i dewiantów- a osoby będące za KS powinny byc informowane gdzie będzie taki delikwent mieszkał wraz z możliwościa sprzeciwu. Obawiam się że przy takiej propozycji jak powyższa wielu "postępowców"zmieniłoby zdanie a jeśli niektórzy nie zmieniliby to co najmniej przecierali by oczy ze zdumienia jak są samotni w swojej postępowiści
Teraz już wiem, że głównym problemem Twoim i Tobie podobnych jest to, że żyjecie w świecie równoległym, a zamiłowanie do atakowania Tuskolandii na każdym kroku przysłania prawdziwy obraz rzeczywistości.

A prawdziwy obraz jest taki, że w Polsce nigdy nie było bezpieczniej. Świadczą o tym nie tylko wskazania z badań różnych sondażowni, OECD, czy UE, ale przede wszystkim statystyki policyjne oraz realne odczucia obywateli. Odczucia obywateli potwierdzają to o czym pisałem. Wprowadzenie KS, albo nowego prawa do posiadania broni tego nie zmienią. Mogą jedynie pogorszyć obecną bardzo dobrą sytuację w tym zakresie.

Oczywiście mowa tutaj była o bezpieczeństwie wewnętrznym, ale jak widzę wyśmiewanie się z OSP to domena każdego pisowca. Jak już tacy zabawni jesteście to zobaczcie jaką rolę na świecie odgrywają te służby i czemu u nas od kilku lat strażacy z OSP zaczynają być włączani do obrony cywilnej kraju.

Chciałbyś Albanię, czy Białoruś, albo najlepiej Węgry w Polsce, ale na całe szczęście w takiej ułudzie możesz twić Ty i tylko Ty przez lata, a kierunek w jakim zmierza Polska jest dokładnie odwrotny. Społeczeństwo monokulturowe, jednorodne etnicznie i bezpieczne to kierunek w jakim zmierza.

PS. Tak w ogóle to mam prośbę. Na Białorusi nie byłem, ale byłem przejazdem w Albanii. Jedź tam, pożyj trochę i zdaj relację. Będziesz wracał szybciej niż Ci się wydaje do tej bezpieczniej i monokulturowej Polski
Ostatnio edytowane przez emj10 : 29.08.2013 o godz. 09:14.