Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2013, 10:44
s1mone napisał(a):Wyświetl post
To jest wg mnie wierutna bzdura.
Nie można oceniać wkładu trenera na podstawie jednego dwumeczu.
(...)
Analogicznie - podejrzewam, że uważasz, że Smuda był słabym selekcjonerem kadry (osobiście się z tym zgadzam). To co - powiedz, jakby w meczu na EURO przykładowo pod koniec meczu z Czechami Lewandowskiemu wyszły dwa strzały życia z 30 metra i wyszlibyśmy z grupy to by uczyniło ze Smudy świetnego selekcjonera?
Raczej nie.

To jest jeden wielki nonsens. Wpływ trenera, owszem jest - ale na generalny styl i sposób gry drużyny. Mecz meczowi nierówny, można ograć Barcelonę i można również wtopić z Karabachem.

Tyle.
Nie rozumiesz jednego.
Ja nie piszę, że Smuda jest słabym trenerem, bo mu jeden czy dwa mecze na Euro nie wyszły.
Nawet gdyby Lewandowskiemu wyszły dwa strzały zycia w meczu z Czechami, nic nie przekresliłoby obrazu słabo grającej drużyny.
Pisząc o weryfikacji w meczach z takimi Karabachami czy Żaligirysami nie piszę o wyniku, ale o stylu i poziomie, gdzie okazuje się, że to co wystarcza na polską ligę, gdzie wszyscy znają się jak łyse konie, w starciu z przeciwnikiem, który pokazuje choć odrobinę mysli taktycznej, nie wystarcza.
Nawet gdybyśmy wygrali jakimns cudem z Karabachem, to i tak obraz gry tej drużyny wskazywał, że ona nie wie jak sie gra w piłkę.
Przypadkowe zwycięstwo słabej Wisły z jakims tuzem nie wystarczy do stwierdzenia, że mamy świetną drużynę, (1:0 z Barceloną) ani przypadkowa porażka (0:1 z Iraklisem) dobrze ułozonego, prowadzącego grę zespołu nie świadczy o tym, że praca została wykonana źle.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując