Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2013, 16:00
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Napisz ile już ITI władowało i dalej ładuje kasy w Legie, dodaj do tego większą zamożność i samą wielkość Warszawy. Czyżby to już było skromne 250 mln? Gdzie przy tym wujek Cupiał z 60 mln.
Mówisz o koszcie wywindowania klubu na szczyt ligi. Dla Legi to 250 baniek, nam wystarczyło 80. Efekt zaś ten sam. Ale być na szczycie to jedno, utrzymać się to drugie.

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Borussia wszystkie transfery sfinansowała z zysku (37 mln euro za Goetze + LM. Nic na kredyt. Żadnego zastaw się... ) Podsumowując: Borussia osiągnęła poziom LM bez przepłacanych gwiazd, a jak pograją dłużej w LM żeby utrzymać ten poziom dopiero wtedy zwiększą poziom wynagrodzeń. Zdrowe podejście.
I co? Bayern wciągnął ją nosem, a czołowi piłkarze BVB tylko marzą o tym aby przejść do Monachium.
Oba kluby mają to o czym mówisz - zdrowe podejście do finansów. Tylko że jeden z nich, zwyczajnie, ma więcej kasy i tam będzie sukces. Borussia póki co musi się odnaleźć w nowej rzeczywistości, w której klub z Monachium funkcjonuje od lat. Pożyjemy zobaczymy jak sobie beniaminek poradzi.

Z Cupiałem było podobnie. Poradził sobie z wywindowaniem klubu na szczyt ligi ale nie poradził sobie z rolą lidera finansowego którego każdy chce oskubać i skubie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując