Wyświetl pojedynczy post
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2013, 21:39
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Chłopie jak napisałem najpierw sprawdź jak w rzeczywistości zagłosowali. Skoro nie chce Ci się nawet otworzyć linka zobacz na print screenie

Natomiast co do państwa "nadopiekuńczego" tudzież regulacji rynku czy redystrybucji majątku to szermujesz sloganami, które nijak się mają do gwarancji praw pracowniczych, tego co państwo i związki zawodowe muszą wymagać od pracodawcy, aby pracownik nie stał się niewolnikiem.

Coś zamilknąłeś, więc ponawiam swoje pytanie kto się pomylił vel oszukuje PiS i poseł Kuźmiuk czy autor artykułu którego link wrzuciłeś
Oj to w takim razie przepraszam, wprowadziłem w błąd. Mea culpa. Powinienem sprawdzic zanim napisałem.
Co do panstwa "nadopiekunczego" to wszelkiego rodzaju zmuszanie ludzi do płacenia haraczy ZUSowi czy innych ukrytych danin pod płaszczykiem opieki państwa nad obywatelem. Potem te daniny są tracone na wypłacaniu lewych emerytur czy rent tudziez przejadane przez aparat biurokratyczny. Regulacji rynku ustwami pisanymi pod poszczególnych lobbystów to chyba przykładów nie musze dawac bo każdy widzi jak jest. To nie są puste hasła bo wiemy na jakich zasadach działa polska polityka, wystarczy spojrzec na "wysoką" pozycje Polski w rankingach korupcyjnych na świecie i jak dużo gospodarka traci bo zachodni partnerzy wycofują sie z inwestycji widząc ten bajzel. Swoje trzy grosze do tego dodają tez związki zawodowe domagając sie od pracodawców nieakceptowalnych wymagan jesl chodzi o proby przjecia polskich zakładów przez zagraniczny kapitał. Popatrz sie chociaz na reguralne torpedowane jakiejkolwiek próby restrukturyzacji przemysłu węglowego. W imie obrony praw pracowniczych przemysł upada a podatnicy doplacaja krocie do kazdej tony węgla.

Co sie tyczy programu ekonomicznego Ruchu Narodowego to dzięki Bogu pan Zawisza w tym jeszcze rąk nie macza. Dopoki wypowiada sie o tym Bosak to to ma ręce i nogi. Nie jestem wielkim fanem wszystkich tekstów z deklaracji ideowej RN no ale cóż - nie mozna miec wszystkiego. TrzEba troche isc na kompromis bo ważniejsze jest osiągnięcie celów długofalowych niż tylko doraźnych.