Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2013, 09:18
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Ja mysle, ze to jednak zupelnie za wczesnie na takie wnioski. Rownie dobrze Piast moze odpasc w rewanzu, a reszta w kolejnej rundzie przegrac ze Skandynawami i w sumie jak zawsze puchary sie dla nas skoncza w wakacje.
A ja myślę, że wszystkie drużyny wyglądały po prostu dobrze, grały piłką, poza Legią w pierwszych 45 minutach żadna z nich się nie męczyła, raczej z łatwością ogrywała rywali. Co do Piasta to myślałem, że już w pierwszym meczu pogrzebią szanse, a gdyby nie błąd w końcówce to dowieźliby bramkowy remis. Inaczej mówiąc, nie chodzi mi o wyniki, a raczej o to, że wszystkie z tych drużyn już w pierwszym meczu są praktycznie gotowe do grania na swoim poziomie (mimo problemów kadrowych), a z tym w ostatnich latach różnie bywało.

Oczywiście Piastowi w dalszym ciągu będzie ciężko, bo rywal jest po prostu piłkarsko lepszy, a i Piast nawet z ligową czołówką w polskiej lidze rzadko błyszczał. Natomiast jeśli się okaże, że reszta poleci ze Skandynawami, to (patrząc na te pierwsze mecze) będzie znaczyło, że są piłkarsko słabsi, a nie nieprzygotowani do grania. Szkoda trochę, że Śląsk trafił jak trafił, bo tak naprawdę chyba tylko z Cypryjczykami i od biedy Ukraińcami mogą powalczyć.

Ciekawe, czy Chorwaci znowu trafią na najlepsze możliwe drużyny, rokrocznie losowanie III rundy LE to dla nich fatum.
Odpowiedz cytując