kamikaze napisał(a):

|
Obie strony zrobiły szopkę i obie są z niej zadowolone. Temat zastępczy - w ich mniemaniu podzielili sobie Polskę na dwie części, głupi ludzie pójdą głosować nie dla siebie dla Polski tylko przeciw PO/PIS
|
Pozwolę sobie mieć inne zdanie w tej kwestii. Jeżeli kwestia upamiętnienia największej katastrofy w Polsce po 2 wojnie światowej jest dla Ciebie szopką, to ciekawy jestem co dla Ciebie tą szopką nie jest.
kamikaze napisał(a):

|
Jakby Polską rządziła prawica to nikt nikomu nie zabraniałby chodzić do kościoła, ani tm bardziej zmuszał do chodzenia tego. Kościół ma prawo, nawet obowiązek wypowiadania się na różne tematy od tego jest.
|
A teraz ktoś zabrania lub nakazuje?
PS.Spora część elektroratu PO(znam wielu takich) uważa, że Polską właśnie rządzi liberalna prawica czyli PO, bo na prawo są już faszyści (czyli PiS), a na lewo socjalkomuniści (czyli PiS)
kamikaze napisał(a):

|
Nie może być tak, że Kaczyński reprezentuje wszystkich katolików i ośmiesza ich tym samym. Czego się dziwić skoro Polską rządzą syjoniści, jedni atakują kościół wprost, a inni ośmieszają go. Cel ten sam tylko inne sposoby.
|
Znajdź mi fragment wypowiedzi, gdzie Kaczyński twierdzi że reprezentuje
wszystkich katolików. To co piszesz to zwykła manipulacja.
PS. To z syjonistami i ośmieszaniem kościoła przez Kaczyńskiego to mam nadzieję że żart....
emj10 napisał(a):
|
Każdy wspiera takie opcje jak mu się podoba. Wolisz socjalistów niosących obrazki maryjne, a ja zdecydowanie wspieram opcje liberalne gospodarczo, które odcinają się od smrodu jaki funkcjonuje tutaj od dziesięcioleci.
|
Nie wiem czy to było do mnie, ale ja nie widzę problemu by jednego dnia iść z obrazkiem maryjnym, a na drugi dzień postulować o więcej liberalizmu w gospodarce. Jedno z drugim się nie kłóci.
Można być religijnym i można być liberałem. Mam nadzieję, że mieści Ci się to w głowie, że wśród niosących "obrazki maryjne" ludzi jest spore spektrum ludzi o różnych poglądach gospodarczych.
"Ja zdecydowanie wspieram opcje liberalne gospodarczo" - czyli konkretnie?
PS. Co ciekawe sztabowcy z PO muszą być zadowoloni - wszyscy dyskutujemy czy PiS to bardziej faszyści czy bardziej socjaliści, a rządząca od 6 lat PO jest poza wszelkim zainteresowaniem. W Polsce jak widać najwiekszym problemem jest opozycja, a nie rządzący.