Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2013, 16:28
AS82 napisał(a):Wyświetl post

Rozumiem ,że powyższy tort , bombka choinkowa i poduszka ,to też profanacja symboli klubowych...
A co z zajączkami z czekolady ,które sie pojawiaja na swieta Wielkanocy czy św.Mikołajach na Boże Narodzenie ,jak rozumiem to tez świętokradztwo na niebywałą skalę.
A wracając do czekoladowego orła, to został on ostatnio zlicytowany za sporą sumę i kasa została przekazana Domowi Dziecka , więc więcej było z tego orła pozytku niż z waszego ględzenia...

Jak zwykle błysnąłeś Co w tych linkowanych symbolach jest nie tak? Emj pisał o różowej gwieździe. Tutaj jest biała gwiazda, jesr zachowana kolorystyka i geometria. Gdzie masz profanację? Jeżeli mamy to porównywac z trójkowym orłem, czyli różowym orłem bez korony, stojącym na kupie czegoś czarnego, to znajdź coś adekwantnego np szal z różowym półksiężycem w biało-czerwone pasy i przyjdź z nim na mecz Wisły, by zaprezentowac "nowoczesne" kibicowanie

Jacy moi idole mordowali Polaków , co ty pier**lisz ? To ,że rzekomo w FiM pisał morderca Popiełuszki mi sie nie podoba . Tak samo mi sie nie podoba ,że Palikot biega do Jaruzelskiego , ale tak niestety jest ,że walczy on o elektorat SLDowski i sie chce jemu przypodobać takimi ruchami.
No jak to, przecież morderca Popiełuszki naprawdę pisał w Fakty i Mity. Rzecznik prasowy komunistycznego zbrodniarza Jaruzelskiego wydaje kolejne czasopismo dla Ciebie - NIE. I ci SLD-owcy i palikociarze to w większości pokomunistyczny beton, byli członkowie PZPR, a biegają do Jaruzela właśnie dla swojego elektoratu. Bo jak sam przyznałeś, ten elektorat to w dużej części byli komuniści, dla których Jaruzelski to bohater narodowy i poprzez takie podlizywanie się mu jest szansa na podniesienie notowań.

Jak tacy świeci jesteście to czemu do swoich szeregów PIS dokoptował sędziego Kryże ,który zamykał ludzi w Stanie Wojennym.
Brawo. Wymieniłeś faceta, ktory nigdy w PiSie nie był . Czy powołanie go na prokuratora Prokuratury Krajowej spowodowało może entuzjazm elektroratu PiS-u? Chyba wręcz przeciwnie. Kto jeszcze?

To że PIS sie podlizuje klerowi ,zeby zyskać poparcie to ci nie przeszkadza, choć w sumie stosując twoją logikę, twoi idole podlizują się organizacji ,która prowadziła wojny krzyżowe, paliła ludzi na stosach a teraz chroni pedofilów w swoich szeregach. Też wielkiego powodu do dumy nie ma
Wojny krzyżowe i stosy były w średniowieczu, stan wojenny 30 lat temu. Idolami katolików są tacy ludzie jak Popiełuszko i Kolbe, idolami elektoratu SLD i Palikota jest jak sam przyznajesz Jaruzelski. Amen.

Twórcy Stanu Wojennego nie są moimi idolami ,tak wiec nie wiem czemu mi to uparcie przypisujesz
Więc kim są dla Ciebie?

Worcester napisał(a):Wyświetl post
Powiedz, że żartujesz.

1. Znam wielu pobożnych, wiernych tradycji itp, którzy wzdychają z ustęsknieniem za ustrojem gospodarczym, panującym w w Polsce przed '89r.To też prawica?

2. Mam kolegę. Nie wierzy w Boga, nie chodzi do kościoła. Uczestniczy od czasu do czasu w manifestacjach patriotycznych. Jest prawicowcem czy nie?

3. A PiS ze swoim programem naprawy polskiej gospodarki to prawica? Według mnie pobożna lewica. Tzn, konserwatyni socjaliści
Pozwolę sobie wtrącic swoje 3 grosze

Ad1. Wzdychają raczej za "stabilizacją" czasów PRL, bo było ch... ale stabilnie.Ale zgadzam się, z prawicowością to nie ma wiele wspólnego.
Ad2. Byc może jest, by może nie. Za mało napisałeś....
Ad3. Cóż, nie jest ważne kto co mówi, ale kto co robi "Liberalna" PO podnosiła podatki, "lewicowy" PiS podatki obniżał. Poglądy gospodarcze PiS są zdecydowanie bardziej na lewo od moich, ale ..... zapowiedzi walki z korupcją, likwidacji barier urzędniczych, otwarcia zawodów zdecydowanie bardziej mi odpowiadają niż mgliste bajania "liberała" Palikota i Tuska, tarcza śledziowo-korupcyjna Pitery, napuchnięty aparat urzędniczy, komisja"przyjazne państwo" Palikota, a przy tym łupienie człowieka podatkami na każdym kroku.

Worcester napisał(a):Wyświetl post
Żeby było jasne. Jestem praktykującym katolikiem, ale znam kilku rozsądnych ateistów (nie tych wojujących), dlatego nie rozumiem łączenia wiary w Boga z poglądami prawicowymi.
Zgadzam się,że prawicowiec nie równa się katolik. Ale prawdą jest też, że większośc prawicowców to katolicy. Takie są fakty, bez wartościowania ani prawicowców-katolików, ani prawicowców-ewanglików, ani prawicowców-ateistów.
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 17.06.2013 o godz. 17:03.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"