patrzal-lca napisał(a):

|
Nie chełpię się, ani nie mam ochoty na wycieczki osobiste. Nie rozumiem jednak, w jakim celu ktoś któryś raz z kolei pyta o wiek czy kompetencje. Mam w zwyczaju odpowiadać na zadane mi pytania i to uczyniłem, gdy ktoś wycieczkę osobistą skierował w moją stronę. Merytorycznie nie wnosi to nic do dyskusji i nie zamierzam więcej odpowiadać na tego typu pytania.
|
Błędem było w ogóle odpowiadanie internetowym frajerom. Ja kiedyś frustratom odpowiedziałem jak wyglądają negocjacje mojego kontraktu (przy okazji nowej umowy Małeckiego), to do dziś niektórych dupa boli. Jeśli ktoś zadaje takie pytania, to należy go zlać z góry na dół.
A napinka prezentowana tu przez niektórych to cecha rozpoznawcza tego forum. Oni są wielka Wisła i nie będzie im jakieś Podbeskidzie czy Piast... Wiadomo o co chodzi.
Musisz mieć świadomość, że na jednego rozsądnego gościa którego interesuje to co masz do powiedzenia trafia się dwudziestu życiowych nieudaczników, którzy będą chcieli tylko Cię obrazić.
Zauważ, że merytorycznie żaden z mózgów nie odniósł się do tego co napisałeś. To Ci powinno wystarczyć, a na zaczepki w stylu "wielka piłka w Legnicy" nie reaguj. Masz opcje "ignoruj", korzystaj z niej rozsądnie.
Ja uważam, że wniosłeś trochę znajomości realiów na to forum, a to już coś.
wwf - krótka piłka. Bredziłeś (tak, tak, to dobre słowo) w kwestii Smudy, bredziłeś (i ciąglę bredzisz) w kwestii Fornalika. Nic z tego co napisałeś nie miało pokrycia w rzeczywistości. Może pora zrewidować poglądy n.t. rodzimej myśli szkoleniowej? Zamiast próbować umniejszać sukcesy zagranicznych trenerów, zastanowić się czemu nasi nigdzie sobie nie radzą (nawet w Arabii Saudyjskiej)?
Taka drobna sugestia.
I od razu druga: zanim zaczniesz pisać o słabych piłkarzach, zobacz w jakich zagranicznych klubach oni grają, a jakie propozycje dostają nasi trenerzy z "najwyższej półki". Druga liga rosyjska (spadkowicz), druga Bundesliga (spadkowicz), liga Grecka (bankrutujący spadkowicz), lider ligi litewskiej. A co najlepsze - to chyba wszystkie z ostatnich lat...
Są dwie opcje: albo cały Świat się myli, albo ty i Stanowski z "Weszło!". Tylko, że nawet on wycofuje się rakiem z poparcia dla Fornalika...
A Petrescu nie musi robić na tobie wrażenia. Wystarczy że robi na właścicielach rosyjskich klubów, a uwierz mi - ich akurat stać na każdego trenera...