Wyświetl pojedynczy post
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.05.2013, 20:07
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Ja również bym ich widział w nowym sezonie, to są Wiślacy, zawsze waleczni

Co do Piotrka, udowodnił w Lechii że daje rade, warty przemyślenia

Co do Pawła, nie poradził sobie za granicą ale też niestety źle wybierał bo Recreativo gra samymi Hiszpanami a obcokrajowcy podzielili los Brożka.

Paweł w barwach Wisły Kraków zdobył ponad 100 goli, dwa sezony temu po kontuzji miał 10 goli(6 goli w lidze) w połowie sezonu, dziś lider Demjan po 29 kolejkach ma tylko 2 więcej.
Paweł nie mógł tak poprostu zapomnieć jak się gra, jestem pewien że 5-10 goli w sezonie jeszcze by strzelił

Finansowo napewno by się dogadali

PS: Wszystko zależy jaka jest wizja klubu, wszystko od nowa czy raczej wymiana poszczególnych piłkarzy

Oczywiście są inne możliwość ale jak ponoć nie ma $$$ to taki wariant może być ok, choć napewno nie przyszłościowy
Nie mogę się z Tobą zgodzić . Brożki byli kiedyś porównywalnymi talentami do Błaszczykowskiego a dlaczego Im nie wyszło ? Ponieważ zabrakło charakteru i chęci do ciężkiej pracy co wielokrotnie pokazywali podczas meczów czy na treningach . Mówisz ,że Piotrek co udowodnił w Lechii? Że daje radę? Wg mnie udowodnił że nie chce mu się wypruwać żył na boisku , robił tylko to co musiał - nic więcej , pozorował grę , niby był tam gdzie powinien ale ile razy On w meczów podłączał się do akcji ofensywnych ? Jak na byłego skrzydłowego śmiesznie mało bo dlaczego ma się męczyć biegnąc przez całe boisko a później jeszcze trzeba będzie wracać skoro może tylko podejść parę metrów i poprosić o podanie do tyłu . Grał w Lechii dosyć często to fakt ale kto inny miał grać , ten solidny Ormianin doznał ciężkiej kontuzji , Litwin okazał się kompletną klapą to Pietia grał i wykonywał swoje minimum ale widocznie pod koniec sezonu już mieli dość tej gry i Lechia bez żalu pozbyła się Brożka a przecież tam też są ambitne plany budowy dobrej drużyny i mając dobrego lewego obrońcę na ważnym kontrakcie z pewnością by się tak lekką ręką go nie pozbywali . Odnośnie Pawła mówisz że w drugoligowcu Hiszpańskim nie grał bo w tym klubie grają samymi Hiszpanami ? Dobre to wytłumacz mi dlaczego Brożkowi dali jeden z najwyższych kontraktów w drużynie i wiązali z nim tak duże nadzieję w chwili prezentacji zawodnika? Z pewnością nie dla tego by grać tymi tańszymi Hiszpanami . Brożek przegrał rywalizację , okazał się kompletnym niewypałem transferowym w tamtym klubie ( porównywalnym z Branco u nas ) , zawodził na każdej linii w dodatku On nie ma w zwyczaju pracować na boisku to trener postanowił dawać szanse tym młodym Hiszpanom . Zresztą w poprzednich klubach Celticu i Trabzonsporze było podobnie , nawet trener Celticu w jednym wywiadzie miał zastrzeżenia do zaangażowania Brożka na treningach . I niech nikt nie mówi że bracia Piotr i Paweł to takie walczaki bo w Wiśle też nieraz zdarzały się mecze które grali na pół gwizdka , oczywiście na derby czy inne ważne mecze ,np. z Legią wychodzili bardziej zmotywowani ( choć nie zawsze) ale było też sporo takich meczów w których robili niezbędne minimum . Teraz w dodatku stuknęła im 30-stka i wg mnie potrzeba poszukać kogoś młodszego ,ambitniejszego kto myśli jeszcze o rozwoju piłkarskim i zrobieniu poważnej kariery .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 31.05.2013 o godz. 20:13.
Odpowiedz cytując