Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2013, 15:17
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Temat na nowo odkopany, dlatego wrzucam ciekawy tekst, gdzie opisano manipulacje rosyjskie.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,36474,ti...wiadomosc.html
Mocne.

Cytat:
Kowal był jednym z nielicznych polskich polityków, którzy 10 kwietnia 2010 roku spotkali się z Putinem. Wspomina, że Rosjanom w ciągu kilku godzi udało się zebrać ekspertów i odpowiednio przygotować. - Było naturalne, że Putin, jadąc na miejsce katastrofy, bierze z sobą byłego zastępcę ambasadora w Polsce, byłego ministra, wszystkich, którzy znają Polskę, ponieważ ich wiedza może się przydać. Po naszej stronie nie można było nawet ustalić szczegółów uroczystości żałobnych - twierdzi Paweł Kowal
Cytat:
Mimo polskiej odpowiedzi, którą było ujawnienie nagrań z wieży kontroli lotów, zwracających uwagę na przynajmniej częściową winę Rosjan, w mediach na całym świecie większy oddźwięk zyskała rosyjska wersja przyczyn katastrofy, wskazująca na naciski prezydenta i gen. Błasika, które miały przyczynić się do błędu pilotów. Belgijski dziennik "Le Soir" artykułowi opisującemu konferencję MAK nadał znamienny tytuł: "Druga śmierć Kaczyńskiego".
-------------------------------------------------------------------------------------------------

A tutaj ciekawa wypowiedź byłego oficera CIA:

Cytat:
Dr Eugene Poteat, były długoletni oficer CIA, a obecnie prezes Stowarzyszenia Byłych Oficerów Wywiadu powiedział na antenie Polsat News, że im bardziej zagłębia się w sprawę Smoleńska, tym bardziej utwierdza się w przekonaniu, że "to nie był wypadek".

Dr Eugene Poteat uważa, że "Rosjanie chcieli zniszczyć lub ukryć kluczowe dowody dotyczące katastrofy smoleńskiej".

Były długoletni oficer CIA ocenia, że był motyw do ewentualnego zamachu. Przypomina, że Rosjanie "bardzo nie chcieli, by odbyły się uroczystości w Katyniu".

Poteat przyznaje, że od początku miał mnóstwo podejrzeń, dlatego zaczął sprawdzać różne fakty. Także dlatego, że sam jest pilotem i interesuje się lotnictwem. Zawsze z uwagą przyglądał się katastrofom lotniczym.

- Im bardziej zagłębiałem tę sprawę, coraz bardziej utwierdzałem się w przekonaniu, że to nie był wypadek przyznał dr Eugene Poteat.
http://fakty.interia.pl/raport-lech-...dek,nId,953710
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując