Wyświetl pojedynczy post
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2013, 22:26
rw88

Cytat:
Absolutnie debilny tok myślenia, nie da się tego inaczej ująć. Czyli co, Salamon pod względem umiejętności dwa miesiące temu był słabiutkim kopaczem z średniaka Serie B, ale pstryknął palcami i stał się piłkarzem, którego AC Milan traktuje jako swoją przyszłość w linii defensywnej, tak? A jak zacznie grać, to w pół roku jego umiejętności skoczą o kilka poziomów w górę, jeśli dobrze rozumiem? Jak Majewski awansuje z Notthingam do Premier League (a jest ku temu realna szansa) i będzie grał tam regularnie, to będzie to oznaczało, że nagle jego poziom sportowy diametralnie wzrósł...?
Znowu bawisz sie w erystyke. Chlopie, mniej lania wody wiecej konkretow.

Po kolei;
Czy twoim zdaniem Glik w Torino prezentuje taki poziom sportowy ktory pozwoli mu w najblizszej przyszlosci przeniesc sie do w miare solidnego klubu?

Czy Majewski w razie awansu do Premiership nagle stanie sie solidnym pilkarzem? Czy gosc ktory majac 26 lat jeszcze nie zainteresowal zadnego solidnego klubu (stad gra na zapleczu Premiership) stanie sie lepszym grajkiem niz jest teraz bo jego klub awansuje ( i pewnie bedze ligowym ogorkiem)?

------------------

Co do Salomona; byc moze grajac w 2 lidze wloskiej swoja gra wyrastal ponad tamta lige, przy okazji prezentujac pewien szeroki margines do poprawy. Byc moze tak bylo i dlatego Milan go kupil.

Z jakis wzgledow zaden Milan nigdy nie zainteresowal sie duzo starszym teraz Majewskim i poprostu starszym Glikiem

Cytat:
Równie dobrze mogę powiedzieć "Alaba ma 20 lat i jest jedynym dwudziestolatkiem w składzie Bayernu". Ilu 18, 19 czy 20-latków gra regularnie na poziomie klubów klasy Bayernu...?
Dobrze, tylko ze Krychowiak ma 22 lata. Ty o Krychowiaku mowiles, to ja napisalem o Alabie by pokazac ze z Krychowiaka zaden specjalny mlodziak nie jest.
Wiecej przykladow? Mmm; Goetze, Reus, Varane...

Przykro mi, Krychowiak killerem nie jest, wielcy nie zabijaja sie o jego wzgledy.

Cytat:
"Niewielu" = kolejny wróżbita. A ja Ci powiem, że "wielu". Udowodnij mi teraz, że wróżysz lepiej ode mnie.
Nie moge Ci udowodnic mojej tezy, tak samo jak ty nie mozesz swojej. To pokaze czas. No zobaczymy kto ma racje. Ja twierdzacy ze z tej zdolnej "generacji" tylku kilku (w najlepszym przypadku) przebije sie do powaznych klubow, czy ty twierdzacy ze przebije sie cale stadko.

Dobrze by bylo, bo z calym stadkiem to mozna startowac do powaznego grania.

Cytat:
Mamy 20-latka w czołowym klubie Serie A, który to klub nie zraził się faktem, iż Wolski pół roku nie grał w piłkę. Mamy 18-latka w Udinese, który jest najlepszym młodym piłkarzem w czołowej szkółce futbolowej świata (albo w klubie znanym z promowania świetnych młodych piłkarzy, zwał jak zwał) i błyszczy tam techniką, mimo młodego wieku, jako najmłodszy piłkarz w seniorskiej ekipie, zmienia Di Natale. Milik jako 18-latek trafia do czołowego klubu Bundesligi, będąc w czołówce strzelców Ekstraklasy, Stępiński będąc rok młodszym piłkarzem gra regularnie w Ekstraklasie, strzela już jakieś bramki. Momenty błysku techniki miał również 17-letni Linetty...no ok, miesiąc temu zaczął 18 rok życia. Wymień mi ilu 17-latków radzi sobie jakkolwiek na poziomie Bundesligi.
Wymieniles 5 pilkarzy... Ja nie napisalem za zaden nie przebije sie do powaznej pilki; napisalem ze kilku z tej "generacji" o ktorej pisales moze sie przebic. Tylko kilku, tylko jednostki.

--------------------

Ale Stepinskiego to z laski swojej moglbys oszczedzic. Gosc na ten moment nic nie pokazuje. Oceniasz talent na podstawie wieku?

Cytat:
Następne wróżenie. Twoje wróżenie jest o tyle kiepskie (z tym "kilka lat"), że byliśmy trzecią drużyną Europy do lat 17 w tamtym roku głównie dzięki świetnym obrońcom, po tych mistrzostwach dwóch środkowych defensorów trafiło do dwóch świetnych szkółek europejskich - Horoszkiewicz trafił do Herthy Berlin, gdzie jako 17 latek był już w poprzednim sezonie najmłodszym piłkarzem w drużynie do lat 21 (rezerwach), natomiast jego równolatek Łasicki gra regularnie w jednej z lepszych szkółek we Włoszech, czyli Napoli, gdzie również należy do najmłodszych w drużynie U21. Inny 17-latek na środku obrony bardzo dobrze radzi sobie na poziomie polskiej Ekstraklasy, w drużynie Jagiellonii.
Kolejny ktory sie jara wynikami w mlodziezowce... Przypomniec Ci jakie wyniki potrafilismy osiagac kilkanascie lat temu w mlodziezowce i co potem z tych pilkarzy wyroslo?

Czyli mamy kilku juniorow ktorzy pokazali sie na turnieju z dobrej strony i trenuja teraz w powaznych szkolkach. Czy wiesz ilu takich juniorow przewija sie przez takie szkolki? I ilu z nich potem rzeczywiscie zostaje dobrymi pilkarzami?

Zreszta...

Cytat:
A przecież w dalszym ciągu nie wspomniałem o Salamonie, 21-letnim zawodniku, który został ściągnięty przez jeden z lepszych klubów świata, który po tym sezonie pozbywa się kilku środkowych obrońców, szansę na pewno dostanie Polak.
Wyraznie napisalem ze jakies pojedyncze przypadki sa, nie napisalem ze obroncow mlodych ni ma w ogole.

Cytat:
Tak to jest właśnie z tym Twoim wróżeniem.
Druzyna Smudy przygotowuje sie do EURO 2012; gra z Andora (?). Sparing wygrany. rw88 po tym meczu z jakze powaznym przeciwnikiem pisze ze... najprawdopodbobniej bedziemy zadowoleni z naszej gry na EURO (cos w ten desen).

Przykro mi, miedzy twoim a moim wrozeniem zostaje przy moim
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 03.04.2013 o godz. 22:38.
Odpowiedz cytując