Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2013, 10:43
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Przecież gdyby nie było takiej mgły w Smoleńsku to ten samolot tak jak 3 dni wcześniej by bezproblemowo wylądował ,ale rozumiem ,że dla Ciebie to Tusk oprócz ,że źle przygotował wizytę jeszcze rozpylił mgłę nad Siewiernym .
Gdzie napisałem że Tusk rozpylił mgłę nad Siewiernym? Reszta jak najbardziej, bo i owszem, Tusk i podległe mu urzędy źle przygotowały wizytę.

Dla Lesia Kaczyńskiego nie było problemem latać w ogarnionej wojną Gruzji , jeździć limuzynami z Saakashvilim w tejże Gruzji po jej rubieżach
Widzisz, dla niektórych prezydentów pełnienie funkcji głowy Państwa to nie tylko stróżowanie żyrandolom, jak to kiedyś stwierdził, a obecnie stosuje Prezydent Bronisław Komorowski.
I jeszcze jedno: dla Ciebie Śp. Prezydent Lech Kaczyński, nie żaden Lesio.

gdzie trwała regularna wojna,tak więc co to dla niego było zapakować wszystkich do jednego samolotu , przecież to nie Tusk mu wybierał gości na pokład.
I kolejny raz: to nie Tusk mu wybierał gości na pokład, ale to Tusk mu podstawił 1 (słownie: jeden) samolot dla tych wszystkich gości.

Niestety mam wrażenie że pisanie przez Pisowców "Katyń 1940 - Smoleńsk 2010" jest dla nich zdarzeniem niestety tożsamym (pewnie dla takiego Drozda tez),czyli ,że wstrętni Ruscy im zamordowali prezydenta,tak jak zamordowali 70 lat wczesniej niewinnych Polaków.
Niestety mam wrażenie, że dla POwców wszystko co jest związane z tą katastrofą jest Pisowskie i wstrętne. Po prostu należy zapomnieć i o tym nie pisać, AS82 będzie wniebowzięty.

Sam porównujesz te dwie sytuacje ,tylko jak dla mnie strata jaką poniósł w 1940 jest nieporównywalnie większa z tym co się stało w 2010 ,choćby przez wzgląd na same liczby ofiar tysiące > 96 osoby , masowy mord - wypadek lotniczy
Ja nie porównuję, bo dla mnie oba te zdarzenia są nieporównywalne, ale oba wyjątkowo tragiczne i obie te daty je upamiętniają. No, ale Ty cały czas wartościujesz - teraz nawet przeliczasz na sztuki,bo " tysiące > 96 osoby".

york09 napisał(a):
BBudowniczy po przeczytaniu kilku wątków na tym forum to już sam nie wiem kim jestem .
SmutnymRomantykiem, Jurijem z forum Legii czy też yorkiem09 z peb? Sam się musisz zdecydować, na którym froncie Ci najlepiej idzie A może jest was trójeczka i dostajecie te same wytyczne na e-maile, tylko nie chciało się wam ich przerabiać i doprowadziliście do dekonspiracji? Kto to wie
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 03.04.2013 o godz. 10:56.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując