AS82 napisał(a):

|
Przecież gdyby nie było takiej mgły w Smoleńsku to ten samolot tak jak 3 dni wcześniej by bezproblemowo wylądował ,ale rozumiem ,że dla Ciebie to Tusk oprócz ,że źle przygotował wizytę jeszcze rozpylił mgłę nad Siewiernym .
|
Gdzie napisałem że Tusk rozpylił mgłę nad Siewiernym? Reszta jak najbardziej, bo i owszem, Tusk i podległe mu urzędy źle przygotowały wizytę.
AS82 napisał(a):

|
Dla Lesia Kaczyńskiego nie było problemem latać w ogarnionej wojną Gruzji , jeździć limuzynami z Saakashvilim w tejże Gruzji po jej rubieżach
|
Widzisz, dla niektórych prezydentów pełnienie funkcji głowy Państwa to nie tylko stróżowanie żyrandolom, jak to kiedyś stwierdził, a obecnie stosuje Prezydent Bronisław Komorowski.
I jeszcze jedno: dla Ciebie Śp. Prezydent Lech Kaczyński, nie żaden Lesio.
AS82 napisał(a):

|
gdzie trwała regularna wojna,tak więc co to dla niego było zapakować wszystkich do jednego samolotu , przecież to nie Tusk mu wybierał gości na pokład.
|
I kolejny raz: to nie Tusk mu wybierał gości na pokład, ale to Tusk mu podstawił 1 (słownie: jeden) samolot dla tych wszystkich gości.
AS82 napisał(a):

|
Niestety mam wrażenie że pisanie przez Pisowców "Katyń 1940 - Smoleńsk 2010" jest dla nich zdarzeniem niestety tożsamym (pewnie dla takiego Drozda tez),czyli ,że wstrętni Ruscy im zamordowali prezydenta,tak jak zamordowali 70 lat wczesniej niewinnych Polaków.
|
Niestety mam wrażenie, że dla POwców wszystko co jest związane z tą katastrofą jest Pisowskie i wstrętne. Po prostu należy zapomnieć i o tym nie pisać, AS82 będzie wniebowzięty.
AS82 napisał(a):

|
Sam porównujesz te dwie sytuacje ,tylko jak dla mnie strata jaką poniósł w 1940 jest nieporównywalnie większa z tym co się stało w 2010 ,choćby przez wzgląd na same liczby ofiar tysiące > 96 osoby , masowy mord - wypadek lotniczy
|
Ja nie porównuję, bo dla mnie oba te zdarzenia są nieporównywalne, ale oba wyjątkowo tragiczne i obie te daty je upamiętniają. No, ale Ty cały czas wartościujesz - teraz nawet przeliczasz na sztuki,bo " tysiące > 96 osoby".
york09 napisał(a):
|
BBudowniczy po przeczytaniu kilku wątków na tym forum to już sam nie wiem kim jestem .
|
SmutnymRomantykiem, Jurijem z forum Legii czy też yorkiem09 z peb? Sam się musisz zdecydować, na którym froncie Ci najlepiej idzie

A może jest was trójeczka i dostajecie te same wytyczne na e-maile, tylko nie chciało się wam ich przerabiać i doprowadziliście do dekonspiracji? Kto to wie

"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"