Wyświetl pojedynczy post
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2013, 20:16
lazy napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem w czym jest problem z umowami o dzieło. Obecnie jest to bardziej powszechne niż się wydaje. Dla mnie jako zleceniodawcy nie ma z tym problemu.
Alternatywa to zawieszenie działalności - Twój znajomy może pozbierać zamówienia, otworzyć działalność, zrobić sprzedaż w 1 miesiącu, po czym zawiesić na taki czas na jaki będzie potrzebował a potem odwiesić, znów 1 miesiąc sprzedaży itd. Trochę papierków ale da się.
...

Wymiękam. Naprawdę wymiękam. Czyli ogólnie zachęcasz do swoistego oszustwa podatkowego?

Dobrze mi się wydawało, że jak się wczoraj na telebimie stadionowym pojawił JE Donald Tusk to cały stadion zaczął gwizdać? Ciekawe. "Sondaże" i tak pokazują, że ma wysokie społeczne poparcie. Ale trzeba jakoś przekazać lemingom co mają myśleć i rozpowiadać dalej.

Ewentualnie to była garstka kiboli. Nakaz zamknięcia stadionów już idzie do wojewodów.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 27.03.2013 o godz. 20:19.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."