Grodo napisał(a):

Co do spliterow
Obawialem sie ze bedzie nakaz wymiany sprzetu, ale nie
Wiec dopoki mam 2 karty c+ z multiroomu (ja jedna szwagier druga) powinno wszystko byc ok. N nie da sie rozklepac na 2 domy bo multiroom musi isc przez glowny dekoder. No ale w c+ powiedzieli ze jesli nie chce zmieniac sprzetu, moge zostac przy tym co mam. Wiec jesli zejda z ceny, to full pakiet podzielic na 2 domy (w kazdym split na 2 tv) to nie bedzie zle. Ale samemu placic ok 200 zl/m gdzie 80% kanalow nie oglafam - dramat
|
Nie zrozumiałeś co napisałem.
W nc+ powiedzieli Ci, że będziesz mógł nadal używać splitterów? Nie. Powiedzieli Ci, ze nadal możesz używać starego sprzętu od Canal+. Ich sprzętu. Ich kart. A splittery można przyblokować / ograniczyć ich funkcjonalność.
Wystarczy, że zredukowana zostanie ilość odpowiedzi z karty (wsadzonej do splittera) w danym interwale czasowym i splittery nie nadążą z rozgłaszaniem uprawnień na dwa i więcej urządzenia. Już teraz zlimitowano to do czterech urządzeń. Taka zmiana może nastąpić za 2-3 miesiące, gdy wielu użytkowników przedłuży swoje umowy na wiele miesięcy.
W jaki sposób wówczas rozwiążesz umowę? Na jakiej podstawie? Że zmieniono firmware w karcie nc+? Wówczas albo zgodzisz się na nc+ na jednym telewizorze, albo wykupisz ich dodatkowy multiroom. Na ich warunkach.