Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.03.2013, 13:09
Szpen napisał(a):Wyświetl post
na prawie sie nie znam, więc cięzko mi się odnieść do samego zapisu. Wiem jednak dlaczego wprowadzają tą nowelizację.
No co Ty, to jest coś na czym się nie znasz?

Szpen napisał(a):
"Ma to ukrucić nie płacenie podatku VAT przez mafir paliwową i handlującą stalą, którą sprowadzają z zagranicy, a póxniej przez firmy słupy sprzedają na rynku."
Nic nie ukróci. Kontrowersyjne zapisy biją nie w mafię paliwową, tylko w kupującego.

Szpen napisał(a):
"Firma po transakcji znika, a VAT zgarnia. Gdzieś czytałem że na samej stali rok w rok 600 mln zł przechodzi tą drogą."
No widzisz, blisko, coraz bliżej.Firma sobie znika,a ustawa sprawi że te 600 mln zł będzie można ściągnąć od niczego nie świadomego klienta. Państwo syte i oszust cały. Za wszystko zapłaci niczego nieświadomy Pan Staszek, któremu przyszło do głowy coś sobie wybudować i kupić trochę stali zbrojeniowej.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Są wyniki sprzedaży tygodników za styczeń 2013 r. Oczywiście zachwyt muszą wzbudzić działania P. Hajdarowicza - co się nie tknie, to ... Sprzedaż Uważam Rze : styczeń 2012 r. - ok 129 000, sprzedaż styczeń 2013 r. - ok 29 000.
Za to dwa nowe tygodniki powstałe dzięki Hajdarowiczowi tj DoRzeczy i WSieci idą łeb w łeb: po ok 120 000 szt. Chciał Hajdarowicz odciąć łeb "hydrze", a tu dwa nowe odrosły

http://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul...eczy-leb-w-leb

http://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul...eczy-leb-w-leb
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 22.03.2013 o godz. 13:39.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"