Wyświetl pojedynczy post
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.03.2013, 11:20
MatMario napisał(a):Wyświetl post
A jak jest z opłatą za multiroom i PVR przy migracji? Czy za 109 dostaję bezpłatną dzierżawę i multiroom?

Wiesz może czemu nie bangla Discovery HD choć miałem go w poprzedniej ofercie? Spotkałeś gdzieś ten problem po aktualizacji listy programów?

Jakie oni mają możliwości utrącenia teraz splitterów póki nie wymienią wszystkich dekoderów C+?

Ja się wyjebałem bo mam jeszcze umowę 2 msc. i nie wiem co dalej.

Śmiga ci Discovery HD po aktualizacji?
Stary multiroom na zasadach C+ (dwie karty) kosztuje 20 zł, czyli do każdego pakietu dopłacasz 20 zł i masz możliwość korzystać jeszcze jakiś czas ze splittera itp. Jak długo? Tego nikt nie wie. Doniesienia są sprzeczne, ale docelowo cały system kodowania będzie z N czyli Conax a co za tym idzie parowanie kart z dekoderami jest nieuniknione. Czyli splitter jeszcze z 12-18 miesięcy powinien chodzić. Potem wymiana całego sprzętu a multiroom na zasadzie N. Oczywiście te ceny są dla napaleńców, którzy dzień po starcie SAMI DZWONIĄ do konsultantów , i PROSZĄ ICH żeby mogli migrować. Myślę, że parę tygodni i cena będzie niższa o 15 złotych, czego życzę sobie również. Paradoksalnie mając umowę jeszcze 2 miesiące jesteś w bardzo dobrej sytuacji. Możesz przedłużyć na starym multiroomie (czego nie możesz jako nowy abonent) i poczekać aż kurz opadnie i wynegocjować jakąś fajną cenę.

zium zium akurat ostro 'wczytałem się' w temat , umowę mam do końca kwietnia i w sumie nikt nie wiedział jak będzie i co będzie, chciałem ją przedłużyć jeszcze z C+, nie udało się, choć wiedziałem, że C+ szasta pakietami prawie za darmo, wypowiedzenie wysłane itp. Natomiast pojawiają się sprzeczne informacje, w związku ze zmianami pakietów Canal+, bo likwidują weekend, 3d itp powołując Family, Family2 itd. I teraz pytanie jest takie czy Ty podpisując umowę na stare Canale dostaniesz nowe, bo oczywiście możesz ich nie dostać mając prawo do rozwiązania umowy z ich winy, ale wtedy oni Ci zaproponują super migrację za 20 zł mniej i będzie to propozycja jedyna w swoim rodzaju. A jeśli się nie zgodzisz, nie wypowiesz umowy to zostaniesz z jednym C+ Sport i C+ Film , gdzie powiedzmy całą ligę polską przeniosą do Sport 2 i znów będziesz musiał rozważyć mocno migrację. Tak jak mówię to są tylko domysły, dużo osób twierdzi,że w połowie kwietnia do osób, które mają aktualne umowy przyjdą pisma albo migracja albo żegnamy i czas do końca czerwca. Oczywiście życzę Ci, żebyś miał taki pakiet z pełną ofertą przez te 18 miesięcy ale zalecam również monitorowanie sytuacji bo mam wrażenie, że chcą naciąć ludzi i dlatego dawali takie super promocje w ostatnim miesiącu C+. Pozdro.
Ostatnio edytowane przez David. : 22.03.2013 o godz. 11:22.
Odpowiedz cytując