Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2013, 10:35
borys napisał(a):Wyświetl post
Polonia już jest tak przycisnieta finansowo do muru, że ledwo oddycha. Ideon sie wali, może być wniosek o upadłość. Dla Króla w tej chwili może się już liczyć każda złotówka.

Gdyby tak Cupiał wykorzystał sytuacje.... intencjonalnie pisze, ze nie Bednarz nie Cupiał. Zaoferował by pomoc Królowi w zamian za czołowych piłkarzy, a że tonący brzytwy się chwyta to całkiem tanio można by powyciągać sensownych graczy.
W Poloni Warszawa na pewno wartościowymi graczami są Wszołek,Przybecki czy Pazio, osłabieniem Wisły nie byłby też Piątek, jest tylko małe "ale". Nie wiem czy Wisła Kraków jest obecnie dla nich wymarzonym klubem, szczególnie patrząc na ostatnie "marudzenie" Wszołka przy przechodzeniu do klubu z Bundesligi.

A powracając do rzeczywistości - w jaki sposób Wisła Kraków, pisząc bardzo stonowanie "nie śmierdząca groszem", miała by pomóc Królowi? Oddając w ramach wymiany Bruda i Sikorskiego? Przecież Król nie jest idiotą i nie odda tych piłkarzy za złotówkę.

PS. Przybecki był w 2011 r. do wzięcia za grosze z Ruchu Radzionków, każdy kto wówczas śledził pierwszą ligę mógł widzieć że wyraźnie przerastał tą ligę umiejętnościami. Potem przyszła ciężka kontuzja, ale jak widać piłkarz się odbudował i gra coraz lepiej. Niestety u nas nie tylko scouting, ale także sama obserwacja takiej 1 ligi nie funkcjonuje. Rok wcześniej do Śląska (za darmo) trafił z 1 ligi Sobota, który także był gwiazdą tej ligi (strzelił jako pomocnik 11 bramek i został odkryciem 1 ligi).
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując