martin_6 napisał(a):

|
Sportowo to się można kłócić co do jakości wzmocnień Legii (według mnie ci piłkarze się przydadzą, choć nie wiem, czy będą grać w pierwszym składzie). Na pewno jednak warszawiacy osiągnęli w ten sposób wielki sukces wizerunkowy. Swobodnie podbierają piłkarzy z zespołów, z którymi walczą o mistrzostwo. Nawet pomimo że ani w Amice po tym młodym, jak i w Śląsku po Jodłowcu płakać nie będą, to i tak musi to boleć. O Polonii, z której zabrano dwóch ważnych piłkarzy, nawet nie ma co wspominać. Od nas też by pewnie mogli kogoś podebrać bez większych problemów, tylko jest jeden problem - nie ma za bardzo kogo...
|
O ile faktycznie ciężko powiedzieć czy Legia na tych wzmocnieniach zyska, to na pewno Śląsk będzie po odejściu Jodłowca miał duży problem. Zastanawia mnie co innego, w jaki sposób Śląsk dopuścił do takiej sytuacji jaka ma teraz miejsce. Podstawowy obrońca, którego karta należy do JW, jest od w/w JW wypożyczony i to w taki sposób, że za pięć dwunasta wspomniany JW może sobie Jodłowca zabrać i przerzucić do Legii.. CHORE.
Niby Polonia i Śląsk dostaną jakiś procent, nie wiem czy to będzie 5 czy 10 %, ale zapewne większa kwota została zapłacona za Dwaliszwiliego a Jodłowiec faktycznie poszedł za przysłowiową złotówkę, tylko po to żeby za dużo nie oddać do Śląska i Polonii.. takie cuda tylko w PL :/