The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
loskolczoneros
Junior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2013, 20:13
Kibice

to jest dopiero dla nich transfer dnia........

ehhhhh
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.02.2013, 20:23
Myślę, że w Legii są dość pewni zdobycia po latach upragnionego mistrza. Te zakupy o tym świadczą, bo gdzieś w głowach pewnie już pojawia się perspektywa walki o puchary, a może o LM. Wydaje mi się, że nawet bez wzmocnień ta drużyna jest w stanie wygrać w tym roku ligę. No chyba, że chłopcy z Poznania się sprężą
Ciekaw jestem czy Górnik utrzyma dobrą grę z poprzedniej rundy....
What's new?

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.02.2013, 20:30
Przegrube okienko
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.02.2013, 20:47
Pytanie do kibiców Legii: Nie przeszkadzają wam transfery byłych graczy Polonii czy też tego młodego Amicowca?
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 17.02.2013, 20:52
Jak niektórym nie przeszkadza nawet Mistrzostwo na przekręcie, i nadal je ODNOTOWUJĄ skrupulatnie, to co tam transfery.

ważne, że okienko "przegrube"
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 17.02.2013, 21:02
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Pytanie do kibiców Legii: Nie przeszkadzają wam transfery byłych graczy Polonii czy też tego młodego Amicowca?
Młody z Lecha jest mi obojętny, Brzyski moim zdaniem bardziej jest niebieski niz czarny, Gruzin nigdy nie darzyl KSP miiloscia co niejednokrotnie mu wypominali, a Jodłowiec grał gdzi emusiał i gdzie mu płacili bo przeniósł się z Grodziska.
Mówiąc szczerze i już poważnie są mi wszyscy obojętni, to nie Mile czy inne Celebany. Sportowo jedynie Gruzin cokolwiek pokazuje, bardziej się liczy osłabienie rywala i tylko pod tym względem widzę w tych transferach pozytywy.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.02.2013, 21:32
Sportowo to się można kłócić co do jakości wzmocnień Legii (według mnie ci piłkarze się przydadzą, choć nie wiem, czy będą grać w pierwszym składzie). Na pewno jednak warszawiacy osiągnęli w ten sposób wielki sukces wizerunkowy. Swobodnie podbierają piłkarzy z zespołów, z którymi walczą o mistrzostwo. Nawet pomimo że ani w Amice po tym młodym, jak i w Śląsku po Jodłowcu płakać nie będą, to i tak musi to boleć. O Polonii, z której zabrano dwóch ważnych piłkarzy, nawet nie ma co wspominać. Od nas też by pewnie mogli kogoś podebrać bez większych problemów, tylko jest jeden problem - nie ma za bardzo kogo...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.02.2013, 21:36
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Oni tu są i tańczą dla mnie

Różnie toczą się losy piłkarzy. W jednych klubach po prostu grają, w innych się dobrze czują i chcą zostać na dłużej, z jeszcze innych chcą uciekać byle szybciej. Jedni (większość) podchodzą do gry w piłkę jak większość z nas do kariery zawodowej - idzie do tego pracodawcy, który mu zapewni najlepsze warunki rozwoju i wynagrodzenia i tyle. Inni z jakichś względów identyfikują się z klubem w którym grają albo grali. Jeszcze inni mają potrzebę podlizania się kibicom i całują herby, śpiewają piosenki, a potem głupio wychodzi.

Większość chyba ma granicę w podobnym miejscu - grał tam, gdzie grał, takie życie. Jeżeli w którymś momencie podjął decyzję żeby wykorzystać gębę do wygłoszenia jakiejś opinii o Legii spod znaku "bereł" i "koron" to raczej nie ma czego szukać na Łazienkowskiej. Jeżeli nie - niech udowadnia, że zasłużył na grę w tym klubie i tyle.
Legionista
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 17.02.2013, 22:23
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Sportowo to się można kłócić co do jakości wzmocnień Legii (według mnie ci piłkarze się przydadzą, choć nie wiem, czy będą grać w pierwszym składzie). Na pewno jednak warszawiacy osiągnęli w ten sposób wielki sukces wizerunkowy. Swobodnie podbierają piłkarzy z zespołów, z którymi walczą o mistrzostwo. Nawet pomimo że ani w Amice po tym młodym, jak i w Śląsku po Jodłowcu płakać nie będą, to i tak musi to boleć. O Polonii, z której zabrano dwóch ważnych piłkarzy, nawet nie ma co wspominać. Od nas też by pewnie mogli kogoś podebrać bez większych problemów, tylko jest jeden problem - nie ma za bardzo kogo...
O ile faktycznie ciężko powiedzieć czy Legia na tych wzmocnieniach zyska, to na pewno Śląsk będzie po odejściu Jodłowca miał duży problem. Zastanawia mnie co innego, w jaki sposób Śląsk dopuścił do takiej sytuacji jaka ma teraz miejsce. Podstawowy obrońca, którego karta należy do JW, jest od w/w JW wypożyczony i to w taki sposób, że za pięć dwunasta wspomniany JW może sobie Jodłowca zabrać i przerzucić do Legii.. CHORE.
Niby Polonia i Śląsk dostaną jakiś procent, nie wiem czy to będzie 5 czy 10 %, ale zapewne większa kwota została zapłacona za Dwaliszwiliego a Jodłowiec faktycznie poszedł za przysłowiową złotówkę, tylko po to żeby za dużo nie oddać do Śląska i Polonii.. takie cuda tylko w PL :/
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 17.02.2013, 23:52
Emenems81 napisał(a):Wyświetl post
O ile faktycznie ciężko powiedzieć czy Legia na tych wzmocnieniach zyska, to na pewno Śląsk będzie po odejściu Jodłowca miał duży problem. Zastanawia mnie co innego, w jaki sposób Śląsk dopuścił do takiej sytuacji jaka ma teraz miejsce.
Sprawa jest banalna, brak funduszy. U nas miasto utrzymuje klub, Solorz nie daje nic, a budżet miejski coraz cieńszy, forsa jest tylko na bieżące wydatki. Tak więc jak latem dawali go za darmo, to zarząd wziął Jodłowca z pocałowaniem ręki.
Zresztą zobaczymy do jutra, bo sam piłkarz we Wrocławskiej zaprzeczał transferowi, ale to pewnie zasłona dymna.
Legi w każdym razie nie wzmocniła się, a po prostu osłabiła rywali. To tylko w naszej lidze możliwe, na puchary nie wiem czy wystarczy, ba, zobaczymy, jak już pisałem, czy na polską ligę krawaciarzom to wystarczy. Tu jest Polska, tu wszystko jest możliwe.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.02.2013, 00:18
63624 napisał(a):Wyświetl post
S To tylko w naszej lidze możliwe
To akurat jest bzdura, choćby Bayern w Niemczech lubi podkupić zawodnika rywalom po to, żeby posadzić go na ławce. Prześcignęli resztę ligi ekonomicznie, to kto im zabroni?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.02.2013, 00:52
Biedująca Legia straszy swoją ekonomiczną potęgę resztę Polski. To jeszcze nie było grane

Po marazmie ostatnich miesięcy i poeurowej poszusze jakiś ruch w interesie wreszcie się pojawił i większość ekip przynajmniej na papierze wygląda lepiej na niż jesienią. Szału transferowego nie było, głównie dokonywało sie to w sposób bezgotówkowy, ale intensywność ruchów była i tak zaskakująco wysoka jak na zimę. Ciekawych transferów dokonały Jaga i Pogoń uzupełniając braki bardzo perspektywicznymi zawodnikami, którzy mogą okazać się odkryciami ligi (Min-kyun, Quintana, Murayama, Tadrowski). Reszta klubów albo lekko wzmocniła się (Widzew, Podbeskidzie, Piast, Korona, Amica), odświeżyła kadry po lekkich rewolucjach (Wisła), straciła zęby trzonowe (Lechia - Traore, Górnik - Milik, Ruch - Piech), albo przechodzi fazę reorganizacji przed spadkiem (Bełchatów).

Pierwsza kolejka - pewnie jeszcze zimowa - pokaże jak zespoły wyjdą ze snu zimowego.
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 18.02.2013, 08:37
Według Mateusza Borka, Adam Nawałka od czerwca w Wiśle.
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.02.2013, 09:11
Według Mateusza Borka, Adam Nawałka w czerwcu oświadczy, że jest masochistą.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.02.2013, 10:36
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Reszta klubów albo lekko wzmocniła się (Widzew, Podbeskidzie, Piast, Korona, Amica), odświeżyła kadry po lekkich rewolucjach (Wisła), .

Ja rozumiem, że piszesz jako gość z obozu wroga, ale bez przesady z tą kurtuazją
Prawie poplułem ekran przy śniadaniu.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.02.2013, 11:15
emj10 napisał(a):Wyświetl post
odświeżyła kadry po lekkich rewolucjach (Wisła),
Spokojnie możesz składać cv na rzecznika obecnego rządu, będziesz 100 x lepszy niż był Nowak, nie wspominając o Grasiu.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.02.2013, 11:39
Na papierze tak to wygląda, gdzie po pierwszej rewolucji Valcxa (z Meliksonem, Jaliensem i Pareiką na czele), a także pierwszej Bednarzowej (Sikor, Quioto i ktoś tam jeszcze był) doszło do odświeżenia kadry (Bieszczad, Kosowski, Małecki i Sarki). Co z tego, że częściowo są to zawodnicy, którzy w Wiśle już grali i "świeżością" ciężko określić takie wzmocnienie, ale zachowanie status quo, a nawet lekkim podniesieniem poziomu sportowego zespołu można nazwać takie ruchy kadrowe.

Edit: Informacja o Nawałce tylko potwierdza moje skojarzenie, że to "odświeżenie" kadry to czyszczenie pola przez Bednarza przed przyjściem nowego trenera. Nie wierzę, aby Nawałka miał przyjść do Wisły (kasa dla Górnika) i nie dostać żadnych wzmocnień. Zatem pierwsze skojarzenie jak najbardziej trafne.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 18.02.2013 o godz. 12:25.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.02.2013, 15:31
emj ? jaka kasa dla Górnika?

Teodorczyk jest już w Lechu czy jak to jest, bo w FL jest JUŻ piłkarzem Amiki
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 18.02.2013, 15:45
Tak, jest u nas.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 18.02.2013, 15:46
Dogadali się więc jest już piłkarzem Lecha. Dodatkowo zaawansowane rozmowy z kolejnym zawodnikiem i prawdopodobnie jest to Pawłowski.Na bank jeszcze jeden zawodnik do nich dojdzie dzisiaj albo jutro.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.02.2013, 16:01
Jeśli Legia nie awansuje do LM, albo nie wygra LE to w sposób bardzo spektakularny zbankrutuje.

To nie ma żadnych postaw ekonomicznych, fajnie że złapali się na promocje w kilku klubach, ale kontrakty, bonusy, dodatkowo kary za piro pociąga ich na dół w tempie ekspresowym.

Może to taka próba, albo się uda albo nara, fajnie było.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Stary 18.02.2013, 16:19
Przecież te transfery sa bardzo tanie. Za wszystkie zapłaci Legia niewiele więcej niż Lech za jednego Ubiparipa czy Śląsk Cetnarskiego.Kilka wysokich kontraktów się zwolniło, czyli budżet płac na mniej więcej stałym poziomie. Jak nie zdobędą mistrza, to po prostu sprzedadzą Jędrzejczyka i np. Koseckiego i tak będą jednym z faworytów do nastepnego mistrzostwa.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 18.02.2013, 16:20
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Legia nie awansuje do LM, albo nie wygra LE to w sposób bardzo spektakularny zbankrutuje.

To nie ma żadnych postaw ekonomicznych, fajnie że złapali się na promocje w kilku klubach, ale kontrakty, bonusy, dodatkowo kary za piro pociąga ich na dół w tempie ekspresowym.

Jakbym widział Wisłę przed Apoelem

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.02.2013, 16:43
-ja123- napisał(a):Wyświetl post
Przecież te transfery sa bardzo tanie. Za wszystkie zapłaci Legia niewiele więcej niż Lech za jednego Ubiparipa czy Śląsk Cetnarskiego.Kilka wysokich kontraktów się zwolniło, czyli budżet płac na mniej więcej stałym poziomie. Jak nie zdobędą mistrza, to po prostu sprzedadzą Jędrzejczyka i np. Koseckiego i tak będą jednym z faworytów do nastepnego mistrzostwa.
To Kosecki już przedłużył że go będą mogli sprzedać?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Stary 18.02.2013, 17:07
To Kosecki już przedłużył że go będą mogli sprzedać?
Dziś przedłuża Łukasik i Jędrzejczyk, jutro Furman i Kosecki. Wszyscy do końca sezonu 2016/2017.
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
Odpowiedz cytując
bofff
Member

Od: 10.2007

Stary 18.02.2013, 18:05
Legia z obroną na pól gwizdka i mocnym atakiem
Lech ze skrzydłami ale bez napastnika
Wisła bez boków obrony czyli bez nowoczesnej taktyki
o Śląsku szkoda gadac
nasze piekiełko. ligo przybywaj
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 18.02.2013, 18:18
bofff napisał(a):Wyświetl post
Legia z obroną na pól gwizdka i mocnym atakiem
Lech ze skrzydłami ale bez napastnika
Wisła bez boków obrony czyli bez nowoczesnej taktyki
o Śląsku szkoda gadac
nasze piekiełko. ligo przybywaj
Dlaczego uważasz że Teodorczyk to nie napastnik?
Według mnie na ligę jak znalazł.

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 18.02.2013, 18:29

Dostali forsę za Wolskiego to mogą sobie na takie coś pozwolić. Zresztą są pierwsi w tabeli, MP mogą przegrać tylko z własnej winy jak to ujął Borek.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 18.02.2013, 19:15
Sprzedadzą Legię Koreańczykom tylko tym razem tym z Północy
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
bofff
Member

Od: 10.2007

Stary 18.02.2013, 19:43
krasny napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego uważasz że Teodorczyk to nie napastnik?
Według mnie na ligę jak znalazł.
gwarantuje 10-15 bramek na sezon?
to piłkarz na dorobku a nie zawodnik gwarantujący jakość. jeszcze nie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów