Wyświetl pojedynczy post
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.12.2012, 02:40
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Jędrek to do mnie ? Ten wykład? Nie czuje się jego adresatem.[...]
Tak m.in. do Ciebie ten "wykład". A dlaczego? Sam nie wiem, może po prostu mam durną nadzieję, że coś trafi... choć po tym jak odebrałeś gorzki żart Hamasa zastanawiam się czy ta moja pisanina ma jakikolwiek sens skoro zarówno Ty, jak i Twoi Koledzy (La Furia Dell'Est, Tralalala) wiecie lepiej i choć ani na plakacie, ani w treści zaproszenia nie ma nazwy partii PiS, ani jako organizatora Kaczyńskiego potraficie wszystko podpiąć pod tą formację (którą ja osobiście popieram, ale nie ja jestem organizatorem tego Marszu).

[...]Bracie, jak był stan wojenny to byłem małym chłopcem. Pamiętam odwilż, pierwsze wolne wybory, to jak ludzie śpiewali w kościołach 'Boże coś Polskę' jak flagi solidarności wyszły z podziemi. Pamiętasz te czasy? Pamiętasz komunizm? Jak ludzie bali się donosicieli i SB robiła co chciała?[...]
Pamiętam wiele rzeczy z tego czasu. Owszem ludzie się bali, ale byli tacy, którzy potrafili ten strach przezwyciężyć i pomimo zagrożenia działać! ICH właśnie chcemy uczcić!! M.in. wymienionego w informacji ze strony SKWK - Bogdana Włosika - 21-letniego chłopaka z Nowej Huty, którego zamordował SB-ek, kpt. Andrzej Augustyn (dzisiaj "biznesmen"). Wiesz co się działo z mordercą? NIC. Chronił go parasol bezpieczeństwa z Jaruzelskim i Kiszczakiem na czele! Ten bandzior w PRL-u nawet jednego dnia nie przesiedział. Parę tygodni przechowali go w szpitalu, a potem jak gdyby nigdy nic się nie stało wrócił do swojej sb-eckiej "roboty".
Gdyby nie samozaparcie Rodziców Bogdana, to ten sb-ecki bandyta także w III RP pozostałbym bezkarny. Poczytaj trochę o tym, sięgnij także po wywiad z Rodzicami Bogdana w książce "Stan wojenny w Małopolsce. Relacje i dokumenty" gdzie opowiadają, jak wkrótce po śmierci syna próbowała Ich wykorzystać propaganda komunistyczna z Jaruzelskim na czele. Czy też o tym jak już w III RP po wydanym wyroku SB-ek chodził sobie na wolności jak gdyby nic się nie wydarzyło. A ilu takich Augustynków do dnia dzisiejszego pozostaje bezkarnych?

[...]My Polacy to jeszcze byliśmy cywilizowani. Pamiętasz jak na zachód (NRD) patrzyliśmy jak na kraj dobrobytu gdzie benzyna jest dostępna od ręki, nie było kartek i aby mieć pralkę nie trzeba było mieć wujka górnika? Pamiętasz co było wtedy u Ruskich? Tam każdy znaczący miał łatkę w postaci osoby ze służb specjalnych. Ci co do nas na wymiany przyjeżdżali to nie wiedzieli co się dzieje - przecież u nas, w porównaniu z nimi była wolność i swoboda. Pamiętasz te czasy? Wiesz na czym wtedy wszystkim zależało? Chcieli normalnie żyć. O nic więcej.[...]
Widzę, że g...o wiesz. Poczytaj sobie trochę o okresie 1987-1989 w Związku Sowieckim, sięgnij po prasę bezdebitową z tego okresu (choćby po "Tygodnik Mazowsze" gdzie pisali Twoi ulubieńcy), może przestaniesz głupoty pleść.

[...] I ty chcesz dziś uczcić, gdy udało nam się wyswobodzić od sowietów, stan wojenny? Co się zapytam świętować? Kogo rozliczać? Konsekwencję istnienia reżimu? Jakaś kpina.[...]
Człowieku powiedz mi czego się nażarłeś, bądź najarałeś? Gdzie na plakacie czy w informacji masz jakiś fragment o uczczeniu stanu wojennego? Chyba Ci się coś po.......iło?! Chłopie przeczytaj że te teksty jeszcze raz tylko tym razem ze zrozumieniem!

Za systemem stali ludzie i ci ludzie, którzy stali za tymi zbrodniami, za inwigilacją i bezkarnością zbrodniarzy - prędzej czy później zostaną rozliczeni. Jeśli nie przez nas to przez Boga, ale my o ich zbrodniach nie zapomnimy, będziemy im o nich przypominać do grobowej deski.

[...] Cymes - "Będą trzy oprawy ( jedna z Tupolewem, druga z brzozą i trzecia z krzyżem) " - mam nadzieję że to jakiś żart. Co ma tupolew wspólnego z stanem wojennym? Z tymi czasami? Ktoś kto dziś najgłośniej krzyczy w zamachu był w tym czasie nikim, aż takim nikim ze służby specjalne PRL nawet do pierdla go nie wsadziły w krytycznym dla Państwa momencie. Bo był niegroźny. Wiesz o kogo chodzi?[...]
Chłopie powtarzam przeczytaj jeszcze raz tekst informacji, plakat - jeśli znajdziesz gdzieś wspomnienie Kaczyńskiego bądź PiSu masz u mnie zgrzewkę browara, jak nie Ty stawiasz! Zgadzasz się?

Co zaś do tekstu Hamasa... cóż krąży takie powiedzenie na temat ironii, że to taka poczwarka jest, iż niektórych ludzi nawet jak wyjdzie zza krzaka i kopnie w d.u.p.ę to jej nie zauważą.
Nie bierz tego do siebie. Ot, tak z bezsilności na te Wasze bzdury już mi to przyszło do głowy.

Co do Kaczyńskich, Wolfy Ci odpowiedział.

[...]Oczywiście trzeba w stan wojenny wpleść pederastów, Wałęsę, no i Unię dzięki też której cała Europa nie była czerwona. Mało kto dziś pamięta że gdyby nie dawna unia czyli 'zachód' to gówno mielibyśmy a nie wolność.[...]
Widzisz a mi raczej się wydaje, że upadek komuny, to przede wszystkim zasługa Jana Pawła II, polityki Reagana, Margaret Thatcher a nie kanclerza Schmidta, Helmuta Kohla, czy prezydenta Mitteranda. Pomijam już tutaj fakt, że UE jako taka powstała po traktacie w Maastricht w 1993 r., w latach 80-tych mieliśmy do czynienia z EWG.

[...]I nie porównuj proszę dzisiejszych buntów do tamtych czasów. Wtedy za ludem stała niezależna inteligencja czyli późniejsza UW. Dziś z inteligencji mało kto stoi bo nie macie nic do zaoferowania w zamian. Żadnej konstruktywnej idei.[...]

Jasne gdyby nie robotnicy i studenci to ta Twoja różowa pseudo-inteligencja, mogłaby sobie dalej żyć w komunie. Później zresztą "pięknie" się tym robotnikom odwdzięczyli dogadując się z czerwonymi i dając im carte blanche nie tylko na popełnione zbrodnie, ale także na rozkradnie majątku narodowego.

[...]I na koniec mała prośba.
Może zajął byś się 'studiowaniem historii', agitacją, uganianiem za 'czerwonymi' oraz 'pedałami' poza stadionem? Z ulgą dla wszystkich.
No offence, kolego kibicu, ot moim zdaniem polityka kibicowaniu nie służy.

Lukasz.
Cóż nie Jesteś na bieżąco, jak widzę. Lekcje Historii w szkołach są okrajane, więc nie dziw się, że Historia szuka innego miejsca. Tak było zawsze i będzie, niezależnie czy Ci się to podoba, czy nie.

Jeszcze jedno. Piszę gdzieś o "pedałach" kolego inteligencie? Może tak kolego słowo 'inteligencja" do czegoś zobowiązuje? Przynajmniej do czytania ze zrozumieniem, bo tak staje się pustym słówkiem = sloganem, którym (odnoszę wrażenie) nadmiernie szermujesz.
Odpowiedz cytując