Lukasz napisał(a):

|
Cymes - "Będą trzy oprawy ( jedna z Tupolewem, druga z brzozą i trzecia z krzyżem) " - mam nadzieję że to jakiś żart. Co ma tupolew wspólnego z stanem wojennym? Z tymi czasami? Ktoś kto dziś najgłośniej krzyczy w zamachu był w tym czasie nikim, aż takim nikim ze służby specjalne PRL nawet do pierdla go nie wsadziły w krytycznym dla Państwa momencie. Bo był niegroźny. Wiesz o kogo chodzi?
|
I po co ta propaganda PO? Obaj bracia działali w opozycji. Lech był wybitnie zasłużony i bardziej aktywny, Jarosław mniej. Ale działali obaj. Dorabianie ideologii do internowania - po co? Bo leci na pasku w TVN 24?
Tak naprawdę powód wszystkich tych napięć jest banalnie prosty: Polacy nie rozumieją, dlaczego - mimo że "jest coraz lepiej" - żyje im się coraz gorzej. I takie nastroje społeczne będą owocować coraz ciekawszymi akcjami, bo młodzi niedoszli spawacze z dyplomami politologii wcześniej czy później zrozumieją, że ktoś ich dyma, a skoro tak, to nie są żadną elitą. Tak, nawet oni...
Dlaczego polityka? Zapytaj Donka, czemu polityka weszła z butami na stadiony i zrobiła z kibiców następnych pariasów, zaraz po pedofilach.
Ciekawe ile ten marsz zbierze osób i czy policja znów będzie inscenizowała scenki rodem z (nomem omen) PRL.
Ja mam do całości stosunek neutralny bo już jakiś czas temu zauważyłem, że statystyczny Polak, jak długo ma co włożyć do michy wyznaje zasadę "kradnij i daj kraść innym". Co najwyżej zawistnie patrzy na tych co kradną więcej. To upodlenie, zbydlęcenie, zniszczenie jakiejkolwiek przyzwoitości czy zasad to największa spuścizna komunizmu.
A na rozliczenia już za późno - prędzej winni sami kopną w kalendarz. Co nie znaczy, że należy zapomnieć. Należy się pamięć - ofiarom...